Alv-alarajahuojennus laskuri on yksi monista arkea nykyään helpottavista laskureista, jotka ohjaavat liiketoiminnan kannalta tärkeiden asioiden laskemista niin, että kaikki pakolliset asiat tulee huomioitua laskelmiin mukaan
alarajahuojennuksen osalta laskurista voi olla paljonkin hyötyä, mikäli teet kirjanpidon itse ja yrität hahmottaa kokonaismäärää ja huojennukseen oikeuttavaa euromääräistä liikevaihtoa. Mikäli kuitenkin olet jättänyt kirjanpitoon liittyvät tehtävät tilitoimiston hoitoon, ei sinun tarvitse murehtia tästä laskemisesta itse.
Jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme kuinka voimme auttaa asiassa!
ALV-alarajahuojennus laskuri
Verohallinnon ylläpitämällä alv-alarajahuojennuslaskurin avulla pystyy vaivattomasti laskemaan yrityksesi tilanteen, kunhan sinulla on tiedossa alla olevat laskurin vaatimat tiedot sellaisenaan. Tiedon saanti edellyttää sitä, että kirjanpitosi on ajan tasalla ja oikein tehtynä.
Alarajahuojennukseen oikeuttava liikevaihto (Pakollinen)
- Tilikauden pituus kuukausina
- Arvonlisäverolliset myynnit (ilman arvonlisäveron osuutta)
- Arvonlisäverottomat myynnit
Huojennukseen oikeuttavaan liikevaihtoon ei lueta (Täytetään vain, mikäli näitä on)
- Käyttöomaisuuden myynti ja käyttöomaisuuden oman käytön arvo
- Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus (AVL 30 §)
- Metsätalouden myynti
- Eräät verottomat myynnit
Tilikaudelta suoritettava vero (Pakollinen)
- Suoritettavat arvonlisäverot yhteensä
Suoritettavat arvonlisäverot, joita ei oteta huomioon huojennuksessa (Täytetään vain, mikäli näitä on)
- Käyttöomaisuuden myynnin ja käyttöomaisuuden oman käytön arvonlisävero
- Metsätalouden myynnin arvonlisävero
- Kiinteistön käyttöoikeuden luovutuksen arvonlisävero (AVL 30 §)
- Käännetty verovelvollisuus
- EU-tavara- ja palveluostojen arvonlisävero
- Tavaran maahantuonnin arvonlisävero
Laskuri on käyttövalmiina täällä.
Mikäli etsit alarajahuojennuslaskuria vuoden 2020 osalta, niin se on käytettävissä täällä. Käyttö voi olla tarpeen, mikäli olet takautuvasti tekemässä jotain korjauksia.
Mitä alv-alarajahuojennus tarkoittaa?
ALV-alarajahuojennuksella tarkoitetaan sitä, että pienimuotoista liiketoimintaa pyörittävät yritykset saavat helpotuksia arvonlisäverotuksen osalta verohallinnon ohjeiden mukaisesti aina liikevaihdon ollessa 30 000 euron alla. Kuitenkin niin, että liikevaihdon ollessa alle 15 000 euroa, on yritys oikeutettu saamaan huojennusta tiettyjen periaatteiden mukaan jopa kaikista maksetuista arvonlisäveroista mutta 30 000 euroon saakka joiltain osin.
Määräyksissä on kuitenkin erilaisia poikkeustilanteita, jotka vaikuttavat laskennassa käytettävien lukujen perusteisiin.
Voit tutustua itse alv-alarajahuojennukseen tarkemmin oheisesta ohjeestamme: ALV-alarajahuojennus.
Mikä on alv-alarajahuojennus laskuri?
ALV-alarajahuojennuslaskurin avulla voit itsekin arvioida mahdollisuuksiasi saada huojennusta ja laskea myös huojennuksen määrää.
Huomaathan kuitenkin, että asiakkaanamme tämä kuuluu meidän vastuullemme ja hoidamme kaikki vaadittavat tehtävät tämän osalta puolestasi?
Voit milloin tahansa olla yhteydessä tiimimme, niin kerromme tilanteesi. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, niin neuvomme miten pääset aloittamaan yhteistyön kanssamme.
ALV-alarajahuojennuksen laskemisen periaatteet
Laskennan pohjalla on oltava tieto tilikauden pituudesta ja liikevaihdon suuruudesta verohallinnon ohjeiden mukaisesti.
Tämän jälkeen on tärkeää poistaa liikevaihdosta kaikki ne myynnit, joita ei oteta alarajahuojennusta laskettaessa huomioon ja sen jälkeen liikevaihto on suhteutettava 12 kk aikajaksolle, mikäli yrityksesi viimeisin tilikausi ei ole ollut 12 kk mittainen. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi silloin, jos olet perustanut yrityksen kesken vuotta tai vastaavasti yrityksen toiminta on loppunut kesken vuotta.
Miksi laskurin käyttö on suositeltavaa?
Ajantasaisen kirjanpidon etuna on se, että voit milloin tahansa tarkastaa ja ennakoida asioita tulevaisuutta ajatellen. Näin ollen myös esimerkiksi laskurin avulla voit helposti ennakoida mahdollisesti tulevia arvonlisäveron palautuksia, jotka tuovat kassaasi lisää varoja ja sitä kautta helpottavat seuraavien ostojen suunnittelua ja toki voit ennakoida myös mahdollisia palautuksista aiheutuvia lisätuloja, jotka vaikuttavat verotettavaan tuloosi.