Tällä sivulla käymme tarkemmin läpi tilannetta, jossa veroilmoitus on jäänyt tekemättä määräpäivään mennessä.

Käymme tarkemmin läpi muun muassa kysymystä, mitä jos veroilmoitus myöhästyy?

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen tarkemmin!

Miten toimia, jos veroilmoitus on myöhässä?

Ohjeemme näissä tilanteissa on seuraava:

  1. Ota yhteyttä tilitoimistoon, joka voi auttaa sinua nopeasti
  2. Kerää jo valmiiksi talteen aineistoa, jonka voit toimittaa valitsemallesi tilitoimistolle.
  3. Mikäli tilitoimiston valinnassa kestää, niin ota yhteyttä itse verohallintoon ja keskustele heidän kanssaan mahdollisen lisäajan saannista ja ilmoita, että olet hoitamassa velvollisuuksiasi kuntoon.

Voimme tarvittaessa auttaa sinua nopeasti, mikäli tarvitset apua myöhässä olevan veroilmoituksen tekoon. Ota yhteyttä tiimiimme TAI jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin soitamme sinulle.

Voimme aloittaa yhteistyön kanssasi vaikka jo seuraavana päivänä.

Tutustu tarkemmin usein kysyttyihin kysymyksiin TAI lue asiakkaidemme kokemuksia palvelustamme oheisen linkin kautta: Riihos Oy kokemuksia

Voiko veroilmoituksen toimittaa myöhässä?

Voiko veroilmoituksen sitten toimittaa myöhässä? Kyllä voi ja se kannattaakin tehdä mahdollisimman nopeasti kuntoon, jotta välttyy ylimääräisiltä verohallinnon määräämiltä maksuilta.

Mikäli myöhästyminen tapahtuu ennen verotuspäätöksen valmistumista, on seurauksena yleensä viivästysmaksu. Jos taas myöhästyminen on suurempi ja myös verotuspäätös on annettu, aiheutuu yleensä veronkorotuksia.

Lisätietoa myöhästyneestä ilmoituksesta aiheutuvista seurauksista, löytyy täältä.

Voinko tehdä myöhässä olevan veroilmoituksen itse?

Kohtaamme tähän liittyen kysymyksiä usein ja näin tiivistettynä neuvommekin, että kannattaa ottaa yhteyttä tilitoimistoon, mikäli veroilmoituksen täyttämisen kanssa on haasteita tai sinusta tuntuu, että kaipaat apua sen kiireellisessä täyttämisessä.

Veroilmoituksen itse täyttäminen onnistuu itsekin omaveron kautta, mutta tällöin on helposti riskinä se, että jokin sinulle tarpeellinen vähennys jää tekemättä tai tulee tehtyä jokin muu oleellinen virhe, joka vaikuttaa sitten verotuksen lopputulokseen.

 

Mikä on veroilmoitus?

Veroilmoitus tarkoitaa vuosittain verohallinnolle annettavaa ilmoitusta, joka niin yritysten kuin yksityishenkilöidenkin tulee antaa. Veroilmoitus sisältää eriteltynä kyseisen osapuolen edellisen vuoden tuloerittelyn lisättynä kaikille tulonhankkimismenoilla tai muilla elinkeinotoimintaan sisältyvillä menoilla.

Tämä kyseinen ilmoitus on pohjana verohallinnon laatimalle verotuspäätökselle, jonka perusteella määräytyy vuoden verotus.

Voit tutustua tarkemmin ja yleisimmin veroilmoitukseen erillisessä ohjeessamme, joka on löydettävissä oheiselta sivulta: Veroilmoitus

Jätä yhteystietosi, niin autamme sinua eteenpäin

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voimme auttaa veroilmoituksen kanssa?

Veroilmoitus myöhässä

Autamme mielellämme veroilmoituksen jättämisessä.

Jätä vain yhteystietosi lomakkeella TAI ota suoraan yhteyttä tiimiimme.