Kaipaatko apua ennakkoverojen arvioinnissa, jotta voit hakea kokonaan uutta päätöstä verohallinnosta VAI oletko kenties hakemassa muutosta nykyiseen ennakkoverotukseen, koska liiketoiminnan tulot ovat ennakoitua isommat tai pienemmät?

Käymme tällä sivulla tarkemmin läpi sitä, miten ennakkoverolaskuria käyttämällä pystyy arvioimaan tarkemmin ennakkoverotuksen suuruuden tai muutostarpeen.

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen tarkemmin!

Huomaathan, että neuvomme mielellämme ennakkoveroihin liittyvissä kysymyksissä ja teemme tarvittavat muutokset puolestasi? Tutustu palveluumme tarkemmin TAI jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme mielellämme lisää!

Mitä ennakkovero tarkoittaa?

Onko termi ennakkovero uusi vai kaipaatko siihen lisäselvennystä? Ennakkoverolla tarkoitetaan nimensä mukaisesti veroja, jotka maksetaan ennakkoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksen / yrittäjän tulee pystyä arvioimaan tilikauden aikaiset tulot mahdollisimman tarkasti, jotta voidaan hakea ennakkoverotuksen päätöstä verohallinnosta.

Ennakkoveron hakemiseen ja tulojen arviointiin kannattaa käyttää riittävästi aikaa, jotta arvio osuisi mahdollisimman tarkasti kohdalle. Näin ei tarvitse hakea muutoshakemusta tai maksaa toisaalta myöskään liikaa tai liian vähän veroja, jolloin joudutaan oikaisutoimenpiteisiin tilikauden päätyttyä. Tällöin voi tulla ikäviä yllätyksiä, jos verotus on arvioitu paljon liian pieneksi ja joudutaan maksamaan paljon lisää veroja kerralla.

Ennakkoverotuspäätöksen hakeminen edellyttää lisäksi myös sitä, että yritys on rekisteröity ennakkoperintärekisteriin. Lisätietoa ennakkoperintärekisteristä löytyy oheiselta sivultamme: Ennakkoperintärekisteri.

On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka arvio ja toteutuma ei täsmäisi vuoden loputtua, voit aina maksaa myös lisäennakkoa ja sitä kautta saada verotuksen ajan tasalle ilman lisäseuraamuksia. Olemme kirjoittaneet tarkemmin ohjeita lisäennakkoon liittyen erillisellä lisäennakko-sivullamme.

Tiesithän, että halutessasi autamme näissä asioissa ja hoidamme kaiken puolestasi? Asiakkaanamme me olemme tukenasi ja teemme tarvittavat hakemukset ja muutokset puolestasi. Kuullaksesi lisää palveluistamme ja tarjouksestamme, ota vain yhteyttä suoraan tiimiimme tai halutessasi voit jättää yhteystietosi kotisivujemme kautta ja palaamme asiaan pikapuoliin!

Tutustu tarkemmin ennakkoverotukseen oheisten kirjoitustemme kautta:

Mikä on ennakkoverolaskuri

Ennakkoverolaskurin avulla voit jo etukäteen arvioida tai laskea jo toteutuneisiin lukuihin perustuen loppuvuoden ennakkoveron määrän.

Ennakkoveron suuruuden arvioinnissa ennakkoverolaskuriin tulee osata arvioida mahdollisimman tarkasti tulevan tilikauden aikaiset liiketoiminnan tulot.

Verohallinnon erillinen veroprosenttilaskuri toimii myös ennakkoverolaskurina ja se löytyykin täältä.

Kyseisen laskurin avulla voit helposti arvioida onko tarvetta muutokseen nykyisen päätöksen osalta TAI minkälaista päätöstä olisi odotettavissa verohallinnon osalta.

Kun olet arvioinut laskurin avulla verotuksen suuruutta ja toisaalta myös arviosi tilikauden tulosta alkaa selvitä, kannattaa ennakkoveron päätöstä hakea suoraan verohallinnon sähköisen palvelun eli omaveron kautta.

Mihin ennakkoverolaskuria voi käyttää?

Ennakkoverotuksen seuraaminen ja tarpeen tullen päivittäminen ovat niitä asioita, joita yrittäjän tulisi tarkkailla tilikauden aikana säännöllisesti. Huolehtimalla siitä, että ennakkoverotuksessa käytetään aina ajantasaista tulotietoa ja arvoiota koko vuoden tuloista voi varmistua siitä, ettei ennakkoveroja makseta liikaa eikä toisaalta myöskään liian vähän. Molemmista vaihtoehdoista voi isompien summien kohdalla aiheutua turhaa vaivaa ja mahdollisia ylimääräisiä maksuja.

Tästä syystä ennakkoverolaskuri onkin yksi tapa hakea arviota uudesta ennakkoveron määrästä tilanteissa, joissa aiemmin arvioidut tulot eivät olekaan toteutuneet tai vaihtoehtoisesti tulojen määrä onkin ollut isompi kuin alunperin arvioit.

Muistathan kuitenkin, että asiakkaanamme me voimme myös halutessasi huolehtia tästä puolestasi ja näin ollen pystyt itse keskittymään muihin asioihin.

Jätä vain yhteydenottopyyntö, niin autamme sinua!

Ennakkoveron määrä

Entä miten ennakkoveron määrä tulisi ja kannattaisi arvioida? Tässä suosittelemme, että tulot kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti, jottei vuoden päätyttyä tule ikävä yllätyksiä lisämaksujen vaatimusten osalta ja toisaalta myös vältyttäisiin liian suurilta veron maksuilta.

Tutustu tarkemmin ennakkoverotukseen ja verotukseen liittyen oheisilla sivuillamme.

Voimmeko auttaa ennakkoveron laskemisessa?

Mikäli et ole varma miten miten ennakkoveroa tulisi laskea ja arvioida, niin autamme mielellämme asiassa eteenpäin. Ennakkoveron tarkistus ja ja verotuksen muutospyynnöt kuuluvat myös palveluumme. Jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä tiimiimme, niin kerromme lisää!

Tutustu myös

Jätä yhteydenottopyyntö ja kerromme lisää kirjanpitopalvelustamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.