Osakeyhtiön perustamisen hinta

Tällä sivulla pureudumme tarkemmin osakeyhtiön perustamisesta syntyviin kustannuksiin. Tervetuloa tutustumaan asiaan tarkemmin!

Mitä osakeyhtiön perustaminen maksaa?

Monesti kuulee puhuttavan siitä, että osakeyhtiön perustaminen on kallista ja vaikeaa. Itse perustaminen käy nopeasti ja vaivattomasti, kun vaan riittävät asiakirjat ja tiedot ovat valmiina perustamishetkellä. Näiden osalta voit tutustua ohjeisiimme tarkemmin oheisella sivulla: Osakeyhtiön perustaminen

Sen sijaan kustannusten osalta voidaan todeta, että perustamiskustannukset ovat itsessään hyvinkin kohtuulliset. Nimittäin osakeyhtiön perustamisilmoituksen hinta verkossa on tällä hetkellä 240 euroa ja mikäli sähköinen asiointi ei onnistu, niin manuaalisesti kirjeitse hoidettuna rekisteröitymisen hinta on 380 euroa.

Mikäli yrityksellä halutaan perustaa aputoiminimi, niin sen hinta perustaminen maksaa verkossa 60 euroa ja paperiversiona 115 euroa.

Lisätietoa erilaisista tilanteista hinnoittelun osalta löytyy myös patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta, jossa on koottu nämä tiedot hyvin yhteen.

Lisätietoa rekisteröinnin eri hintavaihtoehdoista on luettavissa täältä.

Rekisteröintikulun lisäksi osakeyhtiöllä ei ole enää erillistä osakepääomavaatimusta, joka poistui Suomessa vuoden 2019 heinäkuussa. Tuota ennen osakeyhtiöllä tuli olla erillinen 2500 osakepääoma, joka omalta osaltaan nosti kynnystä aloittaa liiketoiminta osakeyhtiön kautta. Tällä muutoksella on haluttu pienentää kynnystä yrittäjyyteen, joka on nyt mahdollista monelle selvästi pienempien aloituskustannusten avulla.

Osakeyhtiön perustamisen kokonaiskustannukset

Kuten edellisessä kappaleessa kävimme läpi, ei osakeyhtiön perustaminen itsessään ole erityisen kallista vaan onnistuu itseasiassa hyvinkin pienellä summalla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kokonaiskulut harvemmin rajoittuvat vain itse rekisteröintimaksuun vaan toimintaa varten tulee usein hankkia eri toimialasta riippuen erilainen määrä laitteita, tarvikkeita, henkilöstöä tai muuta alkuinvestointia, jotta voit ylipäänsä alkaa käynnistämään liiketoimintaa.

Lisäksi monen yrityksen täytyy miettiä myös asiakkaiden hankintaan liittyviä kustannuksia, joita tulee niin myynnin kuin markkinoinkin puolelle.

Lisäksi monilla toimialoilla voi olla pakollista rekisteröityä erilisiin maksullisiin rekistereihin tai hakea luvanvaraiselle alalle toimilupaa. Näin ollen myös viranomaisten puolelta voi tulla pieniä tai hieman isompia kuluja, jotka alkavan yrityksen täytyy budjetoida toiminnan aloittamiseen liittyviin kustannuksiin.

Osakeyhtiön perustaminen ja rahoitus

Osakeyhtiöllä alkaa syntyä kuluja monesti heti rekisteröitymisen jälkeen ennen kuin ensimmäistäkään varsinaista myyntitoimintaa on ehditty käynnistymään. Edellä mainitusta johtuen, yhtiön on huolehdittava monesti myös alkurahoitus kuntoon ja siihen on olemassa monta erilaista vaihtoehtoa.

Me autammekin sinua mielellämme näissä kysymyksissä eteenpäin ja halutessasi voimme tehdä myös rahoitushakemukset puolestasi tai vaihtoehtoisesti sinua neuvoen. Näin pääset sujuvasti ja nopeasti eteenpäin toiminnan käynnistämisessä ja voit keskittyä enemmän ydinliiketoiminnan eli oman osaamisesi hyödyntämään ja varsinaisen liikevaihdon kasvattamiseen hallinnollisten asioiden hoitamisen sijaan.

Ota yhteyttä tiimiimme, niin jutellaan lisää!

Miten Riihos voi auttaa sinua osakeyhtiön perustamisen osalta?

Ydinosaamistamme on auttaa alkavia yrittäjiä kohti yrittäjyyttä ja liiketoiminnan käynnistämistä. Me voimme aloittaa yhteistyön jo ennen osakeyhtiön perustamista ja voimme yhdessä siis rekisteröidä yhtiön vaadittaviin rekistereihin ja huolehtia, että kaikki osakeyhtiölain määräykset tulee huomioitua alusta alkaen.

Toimintasi käynnistymisen jälkeen tulemme sitten yhdessä jatkamaan palvelun kehittämistä ja yhteistyön laajentamista tarvittaviin osa-alueisiin, omista tarpeistasi lähtien. Samaan aikaan huolehdimme alusta alkaen, että kirjanpitosi ja viranomaisilmoitukset ovat ajan tasalla ja oikeanlaisia.

Tutustu tarkemmin palveluumme: Kirjanpitopalvelumme

TAI

Ota yhteyttä tiimimme, niin kerromme lisää.

Tutustu myös