Starttirahan hakeminen

Jätä tarjouspyyntö

Miksi starttirahaa kannattaa hakea?

Onko starttirahan hakeminen järkevää ja miksi se kannattaisi hakea? Yleisesti ottaen starttiraha on erinomainen vaihtoehto tapauksessa, jossa yrittäjä alkaa rakentamaan yrittäjyyttä ilman muita tulon lähteitä.

Yhtenä starttirahan positiivisista puolista on ehdottomasti myös se, että sen hakeminen on tehty melko helpoksi ja vaadittavien liitteiden määrä on hyvin kohtuullinen. Lisäksi vaadittavat liitteet ovat sellaisia, jotka alkavan yrittäjän kannattaa ehdottomasti laatia joka tapauksessa suunnitellakseen tarkasti yritystoiminnan tulevaisuuden potentiaalia ja kannattavuutta.

Toki on varmasti tilanteita, joissa starttiraha ei sovi alkavalle yrittäjälle.

Tutustu seuraavissa kohdissa tarkemmin starttirahan hakemiseen ja arvioi omalla kohdallasi, lähdetkö hakemaan starttirahaa ja jos kyllä, niin milloin.

Mikäli tarvitset apua hakemuksen teossa tai pakollisten laadittavien liitteiden osalta, niin jätä yhteydenottopyyntö kotisivujemme kautta TAI ole suoraan yhteydessä tiimiimme.

Autamme mielellämme sinua eteenpäin kohti yrittäjyyttä!

Miten hakea starttirahaa

Miten starttirahan hakeminen tapahtuu ja mitä mahdollisia liitteitä siinä tulisi olla mukana?

Yksinkertaistaen hakeminen tapahtuu TE-toimiston kautta, josta saa myös paljon lisäneuvoa asian osalta. Kuitenkin on hyvä ennen mahdollista TE-toimiston lähestymistä valmistella jo etukäteen ainakin seuraavia dokumentteja valmiiksi:

  • Laadukkaasti ja luotettavasti tehty liiketoimintasuunnitelma
  • Rahoituslaskelma, josta käy ilmi rahoituksen tarve
  • Verovelkatodistus, jonka saa tilattua verotoimistosta
  • Kannattavuuslaskelmat

Näiden dokumenttien valmistelun jälkeen hakeminen tapahtuu joko laatimalla hakemus itsenäisesti TE-toimiston sähköisessä asiointikanavassa TAI vaihtoehtoisesti saat apua hakemuksen tekemiseen paikallisesta TE-toimistosta.

Sähköinen asiointipalvelu sekä paikallisten TE-toimistojen haku löytyy täältä.

Starttirahan hakemisen esteet

Kuten myös sivullamme starttiraha – kerromme, starttirahan positiivisen päätöksen saamiseksi pitää olla luonnollisesti vaadittavat asianmukaiset ja riittävän kattavat sekä oikeanlaiset laskelmat sekä suunnitelma kannattavuudesta, rahoituksesta kuin myös koko liiketoiminnan suunnitelmasta. Tämän lisäksi starttirahan saamisen esteitä ovat myös yrittäjän mahdollinen verovelka, maksuhäiriömerkinnät tai muut lain mukaisten maksujen hoitamatta jättäminen.

Näiden lisäksi esteeksi voi muodostua myös se, että yritystoiminta tulisi käynnistyä vasta starttirahan päätöksen jälkeen ja lisäksi yrittäjyyden tulisi olla täysipäiväistä.

Muun muassa edellä mainituista syistä johtuen, suosittelemme lämpimästi alkavalle yrittäjälle yhteydenottoa joko suoraan TE-toimistosta tai tilitoimistosta, jonne olet päättänyt tulevan yrityksesi kirjanpidon siirtää.

Me autamme mielellämme sinua heti starttirahan hakemisesta alkaen!

Lisätietoa starttirahasta

Mikäli kaipaat lisätietoa starttirahasta, niin löydät lisää ohjeitamme ja linkkejä oheiselta sivulta: Starttiraha

Kyseisellä sivulla käymme tarkemmin läpi muun muassa starttirahan suuruutta, maksujen aikaväliä ja paljon muuta.

Tutustu myös

Jätä tarjouspyyntö

Voimmeko auttaa sinua starttirahan hakemisessa yritystoiminnan käynnistämisessä?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.