YTJ

Mikä on YTJ?

YTH eli yritys – ja yhteisötietojärjestelmä on verohallinnon sekä patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämä sivusto, josta löytyvät kaikki yleisimpiin rekistereihin rekisteröidyt yritykset ja yhteisöt.

YTJ yrityshaku

Yrityshakupalvelusta voi helposti etsiä yhtiöiden virallisia yhteystietoja, postiosoitteita, käyntiosoitteita ja rekisteröintitietoja sekä haetun yhtiön yritysmuoto.

Hakupalvelun avulla sinun tulee vain tietää yrityksen virallinen nimi tai vaihtoehtoisesti y-tunnus.

YTJ palvelusta nähtävät rekisteritiedot

Yritys – ja yhteisötietopalvelusta löytyy haetun yrityksen mahdolliset rekisteritiedot ainakin seuraavista eri rekistereistä:

Rekisteritiedoista näkee aktiiviset rekisteröinnit mutta myös päivämäärät muutoshetkistä. Alkaen siis yleisesti rekisteröintipäivästä.

On kuitenkin hyvä huomioida, että meneillään oleva rekisteröityminen ei näy yrityksen tiedoissa.

Muut YTJ:ssä nähtävät tiedot

Yrityshaun kautta näkee myös valitun yrityksen mahdolliset maksukyvyttömyysmenettelyn tiedot. Jos yritys on esimerkiksi yrityssaneerauksessa tai konkurssissa, niin tieto päivittyy myös ytj-palvelun yrityshaun tuloksiin.

YTJ palvelun hinta

Yritys – ja yhteisötietopalvelun kautta tehtävät yrityshaut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Sen sijaan yrityksen perustamiseen liittyvät toimet ovat maksullisia ja niitä olemmekin avanneet lisää seuraavassa kappaleessa mainituissa ohjeistuksissa.

Yrityshakuun pääset tästä: https://tietopalvelu.ytj.fi/

 

Yrityksen perustaminen YTJ palvelun kautta

Yrityksen perustaminen tapahtuu myös helposti ja nopeasti ytj-palvelun kautta. Yritystä perustaakseen on kuitenkin kirjauduttava ja tunnistauduttava sisään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Olemme koonneet tarkempaa tietoa yrityksen perustamisesta seuraaviin ohjeistuksiin:

Käyttöohjeita YTJ palvelun osalta

Kuten aiemmissa kappaleissa olemme käyneet läpi, ytj-palvelun kautta pystyy hoitamaan monia yritystoiminnan asioita aina yrityksen perustamisesta alkaen.

Palvelu on melko helppokäyttöinen ja lisäksi on myös saatavissa erilaisia ohjeistuksia käytön osalta. Olemme koonneetkin oheiseen listaan muutamia linkkejä, jotka ohjaavat suoraan otsikon mukaisiin käyttöohjeisiin:

Tutustu myös