Yritystoimintaa käynnistellessä yrittäjän tulee tehdä monia päätöksiä erilaisten palveluiden valinnassa ja tarpeen arvioinnissa. Yksi hallinnollisesti tärkeä kokonaisuus liittyy yrityksen pankkipalveluluihin ja varsinaisen yritystilin avaamiseen. Tällä sivulla käymmekin tarkemmin läpi yritystilin avaukseen liittyviä kysymyksiä ja yleisimpiä kysymyksiä, joita asiakkaamme meiltä tiedustelevat.

Mikäli olet perustamassa yritystä ja kaipaat apua yritystilin avaukseen liittyen, niin annamme mielellämme neuvoja.

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella TAI ota yhteyttä suoraan tiimiimme, niin kerromme lisää keinoistamme auttaa.

Tarvitseeko yrityksellä olla oma tili?

Tämä on kysymys, jota meiltä kysytään päivittäin. Vastaus riippuu paljon siitä, mikä yritysmuoto on kyseessä. Suosittelemme kuitenkin yritysmuodosta huolimatta oman tilin avaamista yritykselle kuin yritykselle. Tämä on helppo tapa pitää kontrollissa yrityksen tulot ja menot sekä helpottaa paljon myös kirjanpidon työtä. Pitämällä myös toiminimen tapahtumat omalla tilillään, yrittäjän on huomattavasti helpompi tehdä kirjanpitoa tilanteessa, jossa kaikki elinkeinotoimintaan liittyvät tapahtumat ovat saman tilin alla ja siellä on vain ja ainoastaan yrityksen tapahtumia.

Osakeyhtiöllä pitää lainkin mukaan olla oma tili, koska osakeyhtiön on lain mukaisestikin oma oikeushenkilö. Näin ollen yrityksen ja yrittäjän rahat eivät saa mennä sekaisin.

Toiminimen yritystoiminnan ollessa pientä ei erillisestä yritystilistä ole välttämättä merkittävää hyötyä, mutta toiminnan kasvaessa tarve korostuu. On kuitenkin helpompi ennakoida tilanne ja liiketoiminnan kehittyminen sekä hoitaa yksi asia pois tehtävien asioiden listalta mieluummin ennemmin kuin myöhään, jolloin toimintatavan muutoksesta voi aiheutua muita lisätöitä.

Yritystilin avaaminen käytännössä

Käytännön tasolla yrityksen tilin avaaminen käy samoin kuin henkilökohtaisen tilinkin avaus. Erona kuluttajapuolen tileihin verrattuna, yritystilin avausta varten pankki tarvitsee tunnistautumista ja selvitystään varten tarkempia tietoja yrityksestä ja sen omistajista.

Näin ollen menettely saattaa kestää hieman pidempään, mutta on kuitenkin selkeästi ohjattu prosessi. Huomionarvoista on, että tilin avaamisen prosessi eroaa hieman eri pankkien välillä.

Mikäli haluat, niin voimme kertoa tästä lisää ja lisäksi kannattaa tiedustella pankin valintaan liittyen myös neuvoja ennen päätöksentekoa. Esimerkiksi yhteistyön malleissa tai hinnoitteluissa voi olla eri pankkien välillä merkittävästikin eroja, joten nämäkin asiat kannattaa selvittää ennen varsinaisen yritystilin avaamisen prosessia.

Voimmeko olla avuksi yritystilin avauksessa? 

Kuten aiemmissa kappaleissa jo kerroimmekin, halutessasi voimme auttaa sinua yritystilin avauksessa, kunhan saamme vain vaadittavat valtuutukset asian hoitamista varten.

Ota vain yhteyttä tiimiimme ja käydään tarkemmin läpi tilanteesi ja tarpeesi. Autamme mielellämme sinua eteenpäin!

Yhteystietomme löytyvät täältä.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön suoraan lomakkeellamme, niin otamme pikaisesti sinuun yhteyttä.

Yritystilin hinta

Kuten muissakin pankkipalveluissa, niin myös yritystilin avausmaksun ja muiden maksujen välillä on pankkikohtaisia eroja.

Tyypillisiä kuluja on aloitusmaksun ja kuukausimaksujen lisäksi erilaiset transaktioista eli tilitapahtumista perityt korvaukset sekä mahdolliset erilaiset tilinhoitokulut.

Hinnan lisäksi kannattaa myös selvittää muut mahdolliset tulevaisuudessa tarvittavat palvelut ja niiden saatavuus kohdepankissa. Samoin pankkien välillä on myös merkittäviä eroja tilin avauksen kestossa. Näin ollen kannattaakin useimmiten käyttää tuttua pankkia ja pankkivirkailijaa kuluttajapuolelta avustamaan ja nopeuttamaan yritystiliin liittyvissä kysymyksissä ja toimissa.

Yritystilin avaamisen hyödyt

Varsinaisen yritystilin hyödyt ovat moninaisia ja liittyvät paljon pankin tarjoamiin mahdollisuuksiin yhdistää tili erilaisiin sähköisiin järjestelmiin, joka voi parhaimmillaan säästää merkittäviäkin summa niin kirjanpidon työssä, kustannuksissa kuin myös yrittäjän omassa ajassa.

Tästä syystä suosittelemme aina lämpimästä yritystilin avausta, mikäli liiketoiminta on jo vauhdissa ja kuukausittaisia tapahtumia tulee säännöllisesti.

Voimmeko olla avuksi? Jätä yhteydenottopyyntö, niin autamme sinua eteenpäin.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.