Oletko kuullut puhuttavan verohallinnon lomakkeesta 6b mutta et tiedä mistä on kyse? Tutustumme kyseiseen lomakkeeseen tällä sivulla ja käymme myös läpi hieman muuta veroilmoituksiin liittyviä yleisimpiä kysymyksiä.

Mikä on veroilmoituslomake 6B?

Verohallinnon veroilmoituslomake on verkosta löytyvät lomake, jonka avulla esimerkiksi seuraavat toimijat voivat tehdä vuosittain veroilmoituksensa:

  • osakeyhtiö ja osuuskunta
  • yleisesti verovelvollinen ulkomainen yhteisö.

Huomaathan, että pelkkä veroilmoituksen tekeminen ei riitä, vaan esimerkiksi osakeyhtiön tulee tehdä myös tilinpäätös, johon tarvitset ammattilaisen apua.

Pyydä tarjous veroilmoituksen ja tilinpäätöksen tekemisestä jättämällä yhteystiedot lomakkeellamme TAI olemalla suoraan yhteydessä tiimiimme.

Kenelle veroilmoituslomake on tarkoitettu?

Veroilmoituslomake on tarkoitettu niiden toimijoiden käyttöön, jotka huolehtivat äskeisessä kohdassa mainittujen toimijoiden vuosittain tilikauden jälkeisistä veroilmoituksista. Yleensä veroilmoituksesta huolehtii kirjanpitäjä, joka varmistaa tietojen oikeellisuuden ja huolehtii samalla, että kaikki mahdolliset tiedot vähennyksineen, arvonlisäveroineen jne. on huomioitu veroilmoituksessa.

Voinko tehdä itse veroilmoituksen?

Käytännössä voit useissa tapauksissa, mutta suosittelemme, että jätät tehtävän kirjanpitäjän hoitoon.

Näin varmistut siitä, että kaikki tehdään oikein ja ajallaan eikä tarvetta korjauksille tulee enää myöhemmin.

Tutustu myös:

Veroilmoituslomake 6B 2021

Vuoden 2021 verotukseen käytettävä veroilmoituslomake 6B löytyy täältä.

Veroilmoituslomake 6B 2022

Vuoden 2021 verotukseen käytettävä veroilmoituslomake 6B löytyy puolestaan täältä.

Veroilmoituslomake 6B täyttöohje

Verohallinto on laatinut erilliset täyttöohjeet veroilmoituslomakkeen täyttämistä varten.

Ohjeita lukiessa on kuitenkin tärkeä muistaa, että ohjeethan eivät huomioi tilannetta, jossa kirjanpitosi on tehty väärin. Veroilmoituksen pohjana käytetään tilikauden ajalta laadittua kirjanpitoa (tuloslaskelma ja tase), jonka tulee luonnollisesti olla tehtynä valmiiksi jo ja tarkistettu jo ennen varsinaisen veroilmoituksen tekoa.

Näiltä osin ohjeet ovatkin suunnattu enemmän kirjanpitäjälle, joka yleensä huolehtii veroilmoituksen teosta ja samalla myös koko tilinpäätöksestä.

Verohallinnon laatimat ohjeet löytyvät täältä.

Veroilmoituksen hinta

Pohditko tällä hetkellä sitä, että tekisitkö itse veroilmoituksen vai pyytäisitkö apua ammattilaiselta?

Yhtenä suurena päätöseen vaikuttavana asia on varmasti pohdinta siitä, että mitä veroilmoituksen teettäminen ulkopuolisella teettää.

Veroilmoituksen työ itsessään ei ole merkittävä, joten suuresta yksittäisestä kustannuserästä ei missään tapauksessa puhuta. Tärkeintä on hahmottaa se, että veroilmoituksen pohjana käytettävä kirjanpito tulee olla ajantasalla ja viimeistelty päättyneen tilikauden osalta. Näiltä osin työmäärän arvioiminen onkin aina tapauskohtaista ja vaatii keskustelua tiimimme kanssa, jotta osaamme tehdä sinulle parhaan mahdollisen arvion työmäärästä yrityksesi veroilmoituksen teossa.

Pyydä meiltä tarjous, niin jutellaan tarkemmin!

Anna meidän auttaa veroilmoituksen teossa

Jätä vain yhteystietosi, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.