Etsitkö itsellesi kirjanpitäjää huolehtimaan yrityksesi kirjanpidosta ja muista tarpeista?

Olemme edullinen pienyrityksen kirjanpitokumppani ja saat meiltä tarpeidesi mukaisen palvelun. Halutessasi voimme tehdä kuukausittaista kirjanpitoa tai tarpeesi mukaisesti vaikka kerran vuodessa tilinpäätöksen yhteydessä.

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeellamme TAI ota suoraan yhteyttä tiimiimme, niin kerromme lisää ja teemme tarjouksen palveluistamme!

Palvelumme hinnoittelu kuukausisopimuksella alkaen 29,95 e/kk. 

Mikä on kirjanpitäjä?

Oletko perustamassa yritystä tai kaikki ystävät ja kollegat suosittelevat, että ”etsi kirjanpitäjä avuksesi” mutta et tiedä mitä kyseiseen tehtävään kuuluu ja mitä hyötyä kirjanpidon valitsemisesta on?

Kirjanpitäjä on yksinkertaisten henkilö, joka huolehtii puolestasi yritystoimintaan liittyvien taloudellisten raporttien, viranomaisilmoitusten, laskutuksen ja muiden yksittäisten liiketapahtumien kirjauksista.

Näiden kirjausten avulla sinulla on yrittäjänä jatkuvasti tiedossa yritystoiminnan kannattavuus ja toiminnan tärkeimmät luvut.

Kirjanpitäjä on taustaltaan jonkin taloudellisen koulutuksen läpikäynyt henkilö.

Kirjanpitäjän hinta

Entä kirjanpitäjän ja yleisesti kirjanpitopalveluiden hinta määräytyy?

Kirjanpitäjän kokonaishinta riippuu paljon omista tarpeistasi ja siitä, mitä kaikkea lasket mukaan kirjanpitäjä kuluihin.

Mikäli haluat hoitaa perinteiseen vanhaan tapaan kaikki kirjanpidon tositteet paperisena versiona niin kirjanpitäjän laskutusta syntyy enemmän manuaalisesta työstä. Jos taas otat käyttöön sähköisiä palveluita, niin yhteistyö kirjanpitäjän kanssa on nopeampaa ja tehokkaampaa, jolloin myös kokonaiskustannukset jäävät pienemmäksi.

Ota yhteyttä tiimiimme, niin käydään tarkemmin läpi nykytilanteesi ja tarpeesi. Teemme mielellämme tarjouksen sinulle!

Kannattaako ottaa kirjanpitäjä?

Monet pienet yritykset pohtivat tätä kysymystä arjessa ja suosituksemme on, että jokaisen kannattaa tarkkaan harkita oma ajankäyttö sekä myös kriittisesti arvioida omaa osaamista kirjanpidon osalta.

Helpot yksinkertaiset kirjanpidon työt tulee varmasti hoidettua, mutta osaatko varmasti hoitaa kaikki verotukseen tai yritystoimintaan liittyvät asiat niin, että kaikki näkökulmat ja määräykset tulee otettua huomioon? Lisäksi on hyvä huomata, että viimeistään tilinpäätöksen teon vaiheessa, kannattaa pyytää ulkopuolista apua huolehtimaan kaikista lain mukaisista toimista. Näin voi helposti välttää ylimääräisiä kuluja tai mahdollisia verohallinnon sanktioita, jos jokin asia onkin vaikka itseltä unohtunut tai itse kirjanpitoa tehdessä on sattunut jokin virhe, joka tulee vastaan myöhemmin.

Monesti saattaa käydä niin, että itse tekeminen aiheuttaa mahdollisia lisäkuluja esimerkiksi verotuksen kautta ja olisikin ollut edullisempaa antaa kirjanpitäjän tehdä työ alusta alkaen.

Kirjanpitäjän palvelut

Entä missä kaikessa kirjanpitäjä voi sinua auttaa?

Kirjanpitäjän palvelut eroavat paljon eri toimijoiden välillä mutta tavallisen kuukausittaisen kirjanpidon lisäksi tarjottaviin palveluihin kuuluu yleensä:

 • Tilinpäätöspalvelut
 • Tilinpäätöstyö
 • Laskutus
 • Auttaminen yritysmuodon vaihdoksessa
 • Verotukseen liittyvät asiat
 • Rahoitushakemusten teko
 • Erilaiset muut hakemukset ja raportit viranomaisille

Lue lisää palvelustamme täällä.

Kirjanpitäjän valinta

Kirjanpitäjän valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä, että mitkä ovat itselle ne tärkeimmät asiat. Valinnan tekeminen pelkästään hinnan perusteella ei ole yleensä paras tapa vaan kannattaa enneminkin arvioida nykytarpeiden lisäksi myös tulevaisuuden tarpeet.

Pohdi kirjanpitäjän valinnassa ainakin seuraavia asioita:

 1. Mitä haluat tehdä itse?
 2. Missä asioissa haluat apua?
 3. Ostatko toiminnan alussa vain pakolliset palvelut ja laajennat palvelua myöhemmin, kun toiminta on kannattavaa ja volyymit isompia?
 4. Arvostatko enemmän hintaa vai sitä, että saat kirjanpitäjältä apua milloin tahansa?

Ota yhteyttä tiimiimme, niin katsotaan tarkemmin tarpeesi läpi ja kerromme, miten voimme avuksesi!

Kirjanpitäjän työ

Kirjanpitäjän työ on hyvin vaihtelevaa ja antoisaa. On hienoa päästä auttamaan asiakkaita arjen kysymyksissä ja samalla huolehtia, että kaikki pakolliset viranomaisilmoitukset ja muut tulee hoidettua oikein ja ajallaan.

Hyvässä yhteistyösuhteessa kirjanpitäjän ja asiakkaan välillä on tiivistä keskustelua ja yhteys on auki aina tarvittaessa. Kirjanpitäjän tehtävänä on huolehtia siitä, että yrittäjälle itselleen jää mahdollisimman paljon aikaa oman yritystoiminnan harjoittamiseen ja niin sanotut pakolliset hallinnolliset tehtävät tulee hoidettua pienimmällä mahdollisella vaivalla.

 

Tutustu myös muihin kirjanpidon aiheisiin

Jätä tarjouspyyntö kirjanpitopalvelusta, niin otamme pikaisesti yhteyttä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.