Tilitoimisto

Tällä sivulla tutustumme tarkemmin tilitoimistoihin ja kerromme lisää tilitoimistojen tehtävistä, tilitoimiston valinnasta tai hinnoittelusta.

Tällä sivulla käsittelemme seuraavia aiheita

Mikä on tilitoimisto?

Tilitoimistot ovat palvelualan yrityksiä, joiden tehtävänä on huolehtia asiakkaidensa eli eri alojen yritysten ja yhdistysten kirjanpidosta sekä muiden taloushallintoon liittyvien oheispalveluiden tuottamisesta.

Tilitoimiston tehtävät

Tilitoimiston päätehtäviin kuuluu muun muassa kuukausikirjanpito, veroilmoitukset, palkanlaskenta, laskutuksen hallinta, tilinpäätöstyöt sekä kaikenlainen asiakkaiden verotukseen ja toimintaan liittyvä neuvonta.

Lue lisää palvelustamme: Kirjanpito

Tilitoimistossa työskentely

Tyypillisesti voidaan ajatella, että tilitoimistoissa työskentelee vain kirjanpitäjiä. Pienissä muutaman hengen tilitoimistoissa tämä voi pitää paikkansa mutta isommissa yrityksissä työskentelee myös muita ammattilaisia. Näistä esimerkkeinä mainittakoon esimerkiksi asiakaspalvelun, myynnin tai laki-alan ammattilaisia.
Parasta tilitoimistossa työskentelyssä on yhteistyö asiakkaan kanssa sekä mahdollisuus tutustua eri toimialoihin.

Lue lisää avoimista työpaikoistamme: Meille töihin

Tilitoimistojen hinnoittelu

Tilitoimistojen hinnoittelu voi erota toisistaan paljonkin. Erot hinnoittelussa johtuvat usein palveluiden rakenteesta, laajuudesta sekä hinnoittelutavasta.
Laskutus voi perustua esimerkiksi erilaisten kirjanpidon tapahtumien määrään, yrityksen liikevaihtoon, yrityksen erityistarpeisiin tai kuukausihintoihin.

Lue lisää palvelustamme: Kirjanpito

Tilitoimisto Riihos Oy

Tilitoimisto Riihos Oy

Me tilitoimisto Riihoksella olemme erikoistuneet uusien ja pienten yritysten kirjanpitoon ja arkeen liittyvien erilaisten kysymysten ratkaisemiseen.

Päivittäisessä arjessa asiakkaidemme kanssa huolehdimme toki välttämättömät kirjanpidon tehtävät mutta olemme tukena myös monissa muissa arjen kysymyksissä, jotka voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • Palkanlaskenta
  • Verotukseen liittyvät kysymykset ja muutostoimet verohallinnon kanssa
  • Yritysmuodon vaihdokset
  • Ulkomaankauppaan tai liiketoimintaan liittyvät kysymykset.

Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voisimme auttaa sinua eteenpäin. Tiimimme yhteystiedot löydät täältä.

 

Tilitoimistot Suomessa

Tilitoimistojen määrä on pysynyt Suomessa suhteellisen tasaisena. Kaikkiaan Suomessa on yli 4000 tilitoimistoa, jotka työllistävät yhteensä noin 12 000 alan ammattilaista. Lisätietoa tilitoimistoalasta löytyy taloushallintoliiton sivuilta.

 

Tilitoimiston valinta

Tilitoimiston valintaan kannattaa käyttää aikaa ja miettiä minkälaista palvelua tarvitsee. Valintaan vaikuttaa paljon yrityksen omat tarpeet nyt ja tulevaisuudessa sekä yrityksen kokoluokka. Esimerkiksi aloittavan yrityksen kannalta on tärkeä valita tilitoimisto, joka pystyy auttamaan kaikissa arjen kysymyksissä, kun taas pidempään toiminut yrittäjä ei välttämättä tarvitse niin paljoa säännöllistä vuorovaikutusta, koska asiat ovat tuttuja pidemmältä ajalta.

Lue lisää: Tilitoimiston valinta, Uuden yrityksen kirjanpito

Sähköinen tilitoimisto

Nykyään kuulee usein termin ”sähköinen tilitoimisto”, mitä se tarkoittaa?
Sähköisellä tilitoimistolla tarkoitetaan usein tilitoimistoa, jonka kanssa voi asioida erilaisten sähköisten kanavien kautta. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että kirjanpitoon kuuluvat tositteet voi toimittaa sähköpostitse tai erilaisten järjestelmien avulla.

Sähköisessä toiminnassa on monia hyötyjä niin sanottuun vanhaan tapaan verrattuna. Yksi merkittävä etu on nopeus ja vaivattomuus. Asiakas voi esimerkiksi lähettää kuvan käteiskuitista heti ostoksen teon jälkeen, jolloin kyseinen kuitti ei katoa tai pilaannu vaatteiden taskussa.

Sähköisen työkalut tarjoavat myös erinomaisen keinon tallentaa esimerkiksi ostokuitit samaan paikkaan mahdollista tulevaa tarvetta varten. Näin niihin voi palata myöhemmin uudelleen.

Lue lisää palvelustamme: kirjanpito

Tilitoimiston ohjelmistoja

Suomessa on tarjolla monia erilaisia ohjelmistoja, joita tilitoimistot käyttävät.

Suosituimpia ovat muun muassa Visman tuoteperheen tuotteet Visma Fivaldi, Netvisor sekä Procountor järjestelmä.