Tilitoimiston valinta

Tilitoimiston valinta on yksi tärkeistä ensimmäisistä asioista, joista uuden yrityksen tulee huolehtia. Hoitamalla tämän asian mahdollisimman nopeasti pois, voit rauhassa keskittyä muihin liiketoiminnan kehittämiseen sekä luonnollisesti itse työntekoon.

Mitä tilitoimisto tekee?

Tilitoimisto huolehtii siitä, että yrityksesi kirjanpito on tehty lain ja määräysten mukaisesti. Eri tilitoimistojen palvelut sisältävät eri asioita, mutta palvelun ydin on luonnollisesti kuukausittaisen kirjanpidon tekeminen ja tarvittavien viranomaisilmoitusten teko.

Lue lisää palvelustamme täältä.

Miksi tilitoimisto on hyvä ottaa heti yrityksen perustamisen jälkeen?

Toisinaan näemme tilanteita, joissa tilitoimisto otetaan vasta ensimmäisten kuukausien jälkeen. Tämäkin on mahdollista mutta vaatii aluksi yrittäjältä itseltään osaamista viranomaisilmoitusten tekoon ja siihen, että kaikki on ajantasalla. Siirtäessä kirjanpitoa tilitoimistolle edessä on joka tapauksessa tilikauden alun haltuun ottaminen ja tämä on aina nopeampaa ja vaivattomampaa, mikäli kaikki on tehty ohjeiden mukaisesti. Tältä osin kannattaakin miettiä, että edullisella kirjanpitopaketilla kaikki tulee tehtyä heti alusta alkaen valmiiksi ja yrittäjänä voit keskittyä sen jälkeen omaan ydinosaamiseesi.

Miten valita tilitoimisto?

Tilitoimiston valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa ja miettiä jo etukäteen itselle tärkeimmät asiat.

  • Haluatko vain ulkoistaa kirjanpidon vai etsitkö itsellesi kumppania, jolta kysyä apua laajemmin erilaisiin arjen asioihin?
  • Haluatko huolehtia dokumenttien toimittamisesta itse vai siirrytkö suoraan sähköisiin järjestelmiin?
  • Mistä haluat maksaa?
  • Pystyykö tilitoimisto auttamaan kaikissa asioissa, joihin tarvitset apua nyt ja tulevaisuudessa?

 

Lue lisää:Kirjanpitotietoa, Kirjanpitopalvelumme, Sähköinen tilitoimisto, tilitoimisto

Tutustu myös