Veroprosenttilaskuri

Tällä sivulla tutustumme tarkemmin veroprosenttilaskuriin. Käymme läpi muun muassa sitä mikä on veroprosenttilaskuri, mihin sitä voi käyttää ja mihin sen käyttö ei puolestaan sovellu.

Mikä tarvitset apua palkanlaskennassa tai verotuksen neuvonnassa yrityksesi asioissa, niin autamme mielellämme. Veroneuvonta kuuluu osaksi kuukausittaista kirjanpidon palveluamme ja teemmekin mielellämme tarjouksen palveluistamme.

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme tai jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Mikä on veroprosenttilaskuri

Koska verohallinto määrittää veroprosentin aina koko vuodelle eteenpäin, on hyvin mahdollista, että vuoden aikana tuloissa tapahtuu muutoksia. Tyypillisimpiä syitä tulojen muutoksiin ovat esimerkiksi työpaikan vaihtaminen, töiden loppuminen tai muut muutokset nykyisessä työtehtävässä. Yhteistä muutoksille on se, että tulot joko pienenevät tai kasvavat oleellisesti ja tällöin tulee myös tarve tarkistaa verotusta.

Veroprosenttilaskurin hyöty tulee tässä kohtaa esiin ja laskurilla voitkin helposti laskea ja arvioida muuttuvien tietojen jälkeen oikeanlaisen veroprosentin ja tehdä sen pohjalta muutoksia nykyiseen verokorttiin.

Mistä veroprosenttilaskurin löytää

Luotettava ja viranomaisten itse ylläpitämä veroprosenttilaskuri on luotettavin tarjolla oleva laskuri, jota suosittelemme käytettävän.

Veroprosenttilaskuri on saatavissa ja käytettävissä helposti ja nopeasti täällä.

Mihin veroprosenttilaskuria voi käyttää?

Veroprosenttilaskurin avulla voit helposti arvioida muuttuneessa tilanteessa tarvetta tehdä muutoksia nykyiseen verokorttiin. Laskuri huomioi laskennassa tyypillisimmät tulolähteet, joita ovat esimerkiksi palkka tai muut yleisimmät etuudet.

Mihin veroprosenttilaskuria ei voi käyttää?

Valitettavasti veroprosenttilaskuria ei voi kuitenkaan käyttää ihan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Tällaisia ovat esimerkiksi tilanteet, joissa tuloja tulee ulkomailta tai mikäli kyse on urheilijoiden palkkioista.

Lisäksi esimerkiksi erilaiset tasaus tai jaksotustilanteet ovat laskurille mahdottomia huomioitavia ja näissä kannattaa olla suoraan yhteydessä verohallinnon neuvontaan.

Veroprosenttilaskurin käyttöohjeet

Laskurin käyttö on melko vaivatonta, kunhan vain täyttää lomakkeessa mainitut tiedot mahdollisimman tarkasti. Teknisesti on tärkeä huomioida, että luvut tulee ilmoittaa ilman välilyöntejä ja sentit tulee eritellä pilkuilla. Näin saat laskurilla mahdollisimman oikeanlaisen tuloksen.

Lisäksi on tärkeä huomioida, että laskuri huomioi vain veroprosentin eli arvioidessasi varsinaista käteen jäävää summaa, sinun tulee vähentää verojen jälkeen tilitettävästä summasta vielä pakolliset palkan sivukulut, joista löydät lisätietoa esimerkiksi oheiselta sivultamme: Palkan sivukulut 2022

Tutustu myös

Jätä tarjouspyyntö, niin kerromme lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.