Bruttopalkka

Mitä tarkoittaa bruttopalkka?

Yleisesti palkoista puhuttaessa tarkoitetaan sillä nimenomaan Suomessa bruttopalkkaa. Muualla palkkojen suuruudet voidaan yhtä hyvin myös ilmoittaa nettopalkkoina, joten tässä on eroa eri valtioiden välillä.

Suomessa bruttopalkasta puhuttaessa tarkoitetaan siis sitä summaa, josta työnantaja vähentää ensin kaikki pakolliset palkan sivukulut sekä verokortissa ilmoitetun ennakkopidätysprosentin mukaisesti myös verottajalle tilitettävän veron osuuden.

Palkan sivukulut vaihtelevat vuosien ja eri maiden välillä, joten maksaessasi itse palkkoja, kannattaa tarkistaa aina ajankohtaiset sivukulujen suuruudet.

Kerromme tarkemmin sivukuluista seuraavassa: Palkan sivukulut 2022

Muistathan, että halutessasi me huolehdimme kaikesta palkanlaskentaan liittyvästä puolestasi?

Tutustu tarkemmin palveluumme täällä TAI ota yhteyttä tiimiimme, niin kerromme lisää.

Vastauksia palveluumme liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Bruttopalkan laskenta ja maksaminen

Oletko palkannut työntekijät tai harkitset palkkaamista? Oletteko sopineet palkan suuruuden nettopalkkana vai bruttopalkkana?

Työnantaja sinun tulee huolehtia, että kaikki palkanlaskentaan liittyvät velvoitteet tulee hoidettua ja me autamme sinua mielellämme näissä asioissa. Asiakkaanamme huolehdimme mielellämme myös palkanlaskennan tarpeesi ja tarvittaessa laskemme myös bruttopalkan suuruuden ja hoidamme tarvittavat palkan sivukuluihin liittyvät asiat.

Ota yhteyttä tiimiimme, niin jutellaan lisää!

Bruttopalkkalaskuri

Miten laskea oikea bruttopalkka?

Bruttopalkkalaskurilla voi laskea auki kokonaispalkan, mikäli työnantaja ja työntekijä ovat sopineet keskenään nettopalkan suuruuden.

Verohallinnon bruttopalkkalaskuri löytyy täältä.

Tutustu myös