Yrittäjän ja yrityksen tulee pystyä suunnittelemaan ja arvioimaan toimintaa jatkuvasti eteenpäin niin tulojen kuin menojenkin osalta

Yksi yrityksen kasvun kannalta kriittisistä asioista on työntekijöiden palkkaus ja siihen liittyy varsinkin ensimmäisten työntekijöiden kohdalla paljon uusia asioita, jotka työnantajan tulee ottaa huomioon. Yksi näistä asioista liittyy palkkauksen kokonaiskustannuksiin ja tähän onkin kehitetty paljon erilaisia laskureita. Tällä sivulla tutustumme tarkemmin yhteen apuvälineeseen nimeltään palkkalaskuri ja kerromme, miten sitä voi käyttää ja millä tavoin se auttaa suunnittelussa eteenpäin.

Tiesithän, että asiakkaanamme me autamme sinua myös näissä pohdinnoissa. Jätä vain yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä tiimiimme, niin autamme sinua eteenpäin!

Mikä on palkkalaskuri?

Selvitetään aluksi mistä on kyse, kun puhutaan palkkalaskurista? Palkkalaskuri on siis laskuri, jonka avulla voit laskea tarkemmin työntekijän palkkaamisesta aiheutuvien kulujen kokonaiskustannukset ja näet, mitä kaikkia kuluja palkan yhteyteen liittyy. On hyvä muistaa, että laskuri antaa vain suuntaa antavia lukuja perustuen sen hetkisiin palkan sivukulujen tasoon ja antamiisi tietoihin eli lopulliset kulut ja summat tarkentavat vasta, kun teet kullakin hetkellä palkanlaskennan itse tai tilitoimistosi avulla.

Mistä löydän palkkalaskurin?

Palkkalaskureita on tarjolla useita maksuttomia, joista yksi toimiva ja luotettava työeläkeyhtiö Varman laskuri löytyy täältä.

Laskurin käyttö on hyvin helppoa. Sinun tulee vain tietää arvioimasi henkilön todennäköinen bruttopalkka ja työntekijän ikä, niin laskuri laskee työnantajalle eli palkanmaksajalle aiheutuvat palkan sivukulut ja erittelee ne vastauksena. Näin voit arvioida yhden henkilön palkkaamisen kokonaiskustannukset erilaisten pakollisten maksujen osalta nopeasti ja vaivattomasti.

Toinen ja hieman enemmän lisäkenttiä sisältävä palkkalaskuri löytyy täältä ja se erittelee vielä lisäksi työntekijältä tehtävät vähennykset, mikäli tiedät työntekijän ennakonpidätysprosentin.

Ketä voi käyttää palkkalaskuria?

Kuten aiemmissa kappaleissa kerroimme, palkkalaskuri on tarkoitettu lähtökohtaisesti työnantajalle, joka pohtii työntekijän palkkausta ja haluaa arvioida palkkauksen kokonaiskustannukset. Näin yritys voi tehdä tarkat arviot siitä, miten ja milloin halutaan laajentaa toimintaa ja palkata lisää työntekijöitä yritykseen.

Voimmeko auttaa palkanlaskennassa?

Mikäli palkanlaskenta on sinulle uusi tai vaihtoehtoisesti aikaa vievä asia, niin autamme sinua mielellämme asiassa eteenpäin! Autamme asiakkaitamme kirjanpitopalveluiden lisäksi myös palkanlaskennassa ja teemme myös sinulle mielellämme tarjouksen palveluistamme.

Jätä vain yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin otamme pikaisesti yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää palveluistamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.