Tällä sivulla tutustumme tarkemmin palkkatukihakemuksen tekoon. Huomaathan, että halutessasi autamme ja neuvomme palkkatukiasioiden osalta ja teemme tarvittaessa jopa hakemukset puolestasi. Ota vain rohkeasti yhteyttä tiimiimme tai jätä yhteydenotto alla olevalla lomakkeella, niin kerromme lisää palveluistamme!

Mikä tarkoittaa palkkatuki ja palkkatukihakemus?

Ennen kuin syvennymme tarkemmin palkkatukihakemukseen ja sen tekemiseen, on syytä tarkastella hieman palkkatukea. Mistä on siis kysymys palkkatuesta puhuttaessa? Palkkatuki on siis kannustin, jonka avulla työttömän työntekijän palkkauksesta voi saada määräaikaista palkkatukea, joka on siis tietty osuus palkattavan henkilön palkasta.

Käymme tarkemmin läpi itse palkkatukea erillisellä sivulla, jonne pääset oheisen linkin takaa: Palkkatuki

Mikä on palkkatukihakemus?

Palkkatukihakemus on hakemus, joka tulee täyttää saadakseen palkattavalle henkilölle palkkatukea.

Milloin palkkatukihakemus on tehtävä?

Lähtökohtaisesti palkkatukihakemus ja päätös tulisi hakea ennen henkilön palkkaamista. Asian ollessa ajankohtainen kannattaa kuitenkin olla yhteydessä kotikunnan TE-toimistoon TAI pyytää apua esimerkiksi omalta kirjanpitäjältä, joka voi avustaa asiassa. Näin hakemus tulee hoidettua asianmukaisesti ja oikeaan aikaan.

Missä voin tehdä palkkatukihakemuksen?

Palkkatukihakemuksen voi tehdä niin sähköisesti kuin myös paperilomakkeilla. Näiden hakemustyyppien erot tulevat hakuprosessin nopeudessa ja sujuvuudessa, minkä vuoksi suositellaan yleisesti lämpimästi sähköisen asioinnin käyttämistä hakuprosessi.

Hakemus täytetään sähköisesti TE-toimiston sähköisessä asiointikanavassa. Sähköisiin palveluiden kirjautuminen tapahtuu täällä.

Kuka tekee palkkatukihakemuksen?

Palkkatuen hakemisessa ja saamisessa käydään yleensä tiivistä yhteistyötä tulevan työnantajana, työnhakijan ja TE-toimiston välillä. Kuitenkin itse varsinainen hakemus ja sen täyttäminen on työnantajan vastuulla ja yritys täyttää ja lähettää tämän aiemmassa kappaleessa kertomiemme kanavien kautta.

Palkkatukihakemuksen käsittelyaika

Yksi yleisimpiä kysymyksiä palkkatukihakemukseen ja sen tekoon liittyen on hakemuksen käsittelyaika. Tässä voi olla ajankohdan tai TE-toimistojen välillä eroja mutta ainakin joidenkin TE-toimistojen ohjeena on, että käsittelyaikaan kannattaa varata vähintään 10 arkipäivää. Tämä arvio lasketaan siitä ajankohdasta, jolloin kaikki vaadittavat päätöksenteon kannalta pakolliset tiedot on toimitettu TE-toimistoon. Hakemusprosessi tärkeintä on kuitenkin yhteistyö ja avoin keskustelu, joten hakemuksen käsittelyaika ja muut käytännön ohjeet kannattaa tapauskohtaisesti aina varmistaa ja selvittää.

Yleissääntönä kannattaa pitää, että mitä enemmän on ajoissa niin sitä todennäköisemmin päätös tulee riittävän ajoissa omiin suunnitelmiin nähden.

Lisätietoa TE-toimistojen käsittelyajoista löytyy TE-toimistojen sivuilta.

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.