E-lasku

Mikä on e-lasku

Olet varmasti kuullut termin e-lasku, mutta tiedätkö mitä se tarkoittaa? E-lasku on siis tavallinen lasku, jonka ainoa ero tavalliseen postilaatikkoon tulevaan laskuun on se, että se on sähköisessä muodossa ja tulee suoraan verkkopankkiisi.

E-laskun hyödyt

E-laskun hyödyt liittyvät juuri helppouteen ja toisaalta myös viiveettömyyteen ja toimitusvarmuuteen.

Valitettavasti meistä jokainen on kohdannut tilanteen, jossa postitse tuleva lasku on kadonnut tai tullut juuri eräpäivänä tai jopa eräpäivän jälkeen. E-lasku on nykyaikainen tapa hallita saapuvia laskuja samalla ne ovat nopeammin maksettavissa, koska ne ovat suoraan saatavilla verkkopankissa.

Lue myös: Viivästyskorko

Miten E-lasku otetaan käyttöön?

Käyttöönotto tapahtuu oman pankin verkkopankissa, jossa tulee huolehtia kuntoon vaadittavat e-laskutussopimukset. Tämän jälkeen voit alkaa tilailla eri toimittajilta e-laskuja tai maksaessasi vanhalla tavalla maksuja, niin voit valita verkkopankista, että ”pyydä jatkossa sähköisenä”.

Koska pankkien verkkopankeissa ja toimintamalleissa on eroja, niin suosittelemme olemaan, että mikäli käyttöönottoon liittyy ongelmia, niin kannattaa olla yhteydessä omaan pankkihenkilöön tai vaihtoehtoisesti pankkisi asiakaspalveluun, jotka auttavat sinua eteenpäin kysymysten ja käyttöönoton kanssa.

Minne maksetut e-laskut menevät?

Maksetut e-laskut arkistoituvat verkkopankkiisi, joten löydät ne sieltä jatkossakin.

Mikä on verkkolaskun ja e-laskun ero?

Toisinaan saattaa mennä sekaisin puheissamme termit verkkolasku ja e-lasku, eikä ihme! Sillä nämä tarkoittavat siis käytännössä samaa asiaa, mutta kuluttajan saamaa sähköistä laskua kutsutaan e-laskuksi ja yrityksen saamaa sähköistä laskua kutsutaan tavallisesti verkkolaskuksi. Molemmat ovat siis sähköisiä laskuja ja niiden toimintamalli on hyvin samanlainen. Suurimpana erona, että tavallisesti yritykset huolehtivat sähköisistä laskuista omassa taloushallinnon järjestelmässään ja kuluttajat hallitsevat kokonaisuutta verkkopankissa.

Lue lisää: Verkkolasku, Visma Fivaldi, Sähköinen tilitoimisto

Tutustu myös