Mikä on IBAN muunnin tai toiselta nimeltään käytetty IBAN laskuri? Entä mihin sitä voi käyttää ja mitä hyötyjä sen käytöstä on?

Tällä sivulla tutustumme oheisiin kysymyksiin ja selvitämme tarkemmin myös muita IBAN laskuriin liittyviä kysymyksiä.

Mikä on IBAN?

Ennen tutustumista varsinaiseen IBAN laskuriin (IBAN muunnin), on syytä vielä tarkentaa mitä IBAN itsessään tarkoittaa?

IBAN on tiivistettynä kansainvälinen standardimuotoinen pankkitilinumero, joka koostuu seuraavista eri osista:

  • Tilittäjäpankin maakoodista
  • Kaksimerkkisestä tunnisteesta
  • Varsinaisesta tilinumerosta

IBAN muoto on standardoitu vuonna 1997 ja se otettiin käyttöön Suomessa 1.10.2001. Vakiomuotoisen tilinumeron taustalla on ajatus euromaksualueen sisäisten maksujen automatisoinnista.

IBAN-muunnin

Entä mikä on sitten lopulta sivun otsikon mukainen IBAN-muunnin, joka tunnelta toiselta nimeltään myös IBAN-laskurina?  Kyseessä on siis laskuri (tai muunnin), joka muuntaa vanhan tilinumeromuodon IBAN muotoiseksi ja näin ollen mahdollista maksut euroalueella.

Lisäksi laskuri tunnistaa myös kyseisen tilinumeron omistavan pankin ja näin ollen tarjoaa myös kyseisen pankin BIC-koodin, jota tarvitaan erilaisten maksutapahtumien yhteydessä.

Mistä löydän IBAN-laskurin?

Lähes jokaisen pankin tarjoamana löytyy myös IBAN-laskuri, joka muuttaa kyseisen pankin tilinumeron uuteen IBAN muotoon. Oheisen linkin takana on kuitenkin laskuri, jolla voit muuttaa pankistasi riippumatta tilinumeron muotoa uuteen vaadittuun muotoon.

IBAN-laskurin käyttö

Laskurin käyttö onnistuu nopeasti ja vaivattomasti. Sinun tulee ainoastaan tietää vanha tilinumero ja täyttää se laskurissa sille varattuun kenttään. Vastauksena tähän, laskuri tarjoaa IBAN muotoisen tilinumeron, jolla voit jatkaa maksun suorittamista eteenpäin.