Verkkolaskuosoite

Verkkolaskuosoite – Oletko törmännyt tähän termiin, mutta et tiedä sen merkitystä? Seuraavaksi käymmekin asiaa tarkemmin läpi.

Mitä tarkoittaa verkkolaskuosoite?

Verkkolaskuosoite on sähköisten laskujen eli toiselta nimeltään verkkolaskujen vastaanottamiseen liittyvä osoite, jota laskun toimittaja voi käyttää toimittaakseen sähköisen laskun perille.

Verkkolaskuosoite liittyy niin yksityishenkilöiden kuin yrityksien laskutukseen.

Verkkolaskuosoitteen tekninen muoto voi olla jokin seuraavista:

  • OVT-tunnus
  • IBAN-tunnus
  • Verkkopalvelutunnus

Miten saan verkkolaskuosoitteen?

Asiakkaamme tiedustelevat tätä usein ja voimmekin kertoa, että hankimme tämän mielellämme puolestanne.

Meille riittää vain ilmoitus siitä, että päädyt siirtymään ostolaskujen osalta sähköiseen toimintamalliin joko osittain tai kokonaan ja me jatkamme tämän pohjalta vaadittavien toimien tekemistä.

Ota vain yhteys tiimiimme, niin teemme kaiken puolestasi TAI halutessasi neuvomme sinua huolehtimaan tarvittavista toimista.

Onko verkkolaskuosoitteeni julkinen?

Yritysten verkkolaskuosoitteet ovat julkisia, samoin kuin yritysten postiosoitetiedotkin. Tämä helpottaa laskun toimittajaa lähettämään laskun oikein vastaanottajalleen.

Kannattaa kuitenkin varmistaa, että laskusta sovittaessa, sovitte myös erikseen laskun toimitustavan.

Miten voin tarkistaa verkkolaskuosoitteen?

Verkkolaskuosoitteet voi tarkistaa esimerkiksi täältä.

Miksi verkkolaskuosoite kannattaa hankkia?

Nykyään yhä useampi yritys laskuttaa erikseen paperilaskusta ja summat voivat olla toisinaan suuriakin. Lisäksi postilaskun lähettämiseen ja vastaanottamiseen liittyy aina viiveitä sekä mahdollisuus siihen, että lasku katoaa matkalla.

Moni onkin varmasti kohdannut tilanteen, jossa postitse saapuu lasku, jonka eräpäivä on joko mennyt tai hyvin lähellä. Näin on olemassa suuri mahdollisuus sille, että laskun maksu myös viivästyy ja siitä aiheutuu turhia viivästyskorkoja.

Hankittuasi verkkolaskuosoitteen ja pyydettyäsi laskua sähköisesti, sinulle jää reilusti enemmän aikaa suorittaa maksu ja tarkistaa laskun oikeellisuus ennen eräpäivää. Samalla myös toimitusvarmuus on selkeästi vanhaa postilaskutusta parempi.

Sähköinen tilitoimisto

Tilitoimisto valittaessa onkin syytä pohtia kaikkia sinulle tärkeitä asioita ja ostolaskujen hallinta ja yleensäkin ostoreskontran ylläpitäminen on yksi tärkeistä sovittavista asioista.

Mikäli haluat nopeutta, helppoutta ja kustannustehokkuutta, niin kannattaa pohtia tarkasti sähköisen tilitoimiston valintaa.

Tutustu myös