Lasku

Laskutus yleisesti

Laskutuksen järjestäminen on yksi tärkeimmistä huolehdittavista asioista siinä vaiheessa, kun yrityksen liiketoiminta on käynnistymässä. Jotta yritykselle muodostuu tuloja, pitää lasku saada lähtemään.

Käymme tällä sivulla tarkemmin läpi laskuun ja laskutukseen liittyviä asioita, joista on hyvä tietää pääasiat ennen ensimmäisen laskun lähettämistä.

 

Laskun sisältö

Laskuissa on muutamia pakollisia asioita, jotka tulee käydä ilmi eli toisaalta laskun sisältövaatimukset ovat tarkkoja. Toisaalta taas laskun tyyli – käytetyt fontit, logot tms. voivat olla hyvin erilaisia.

Sisältövaatimuksista muutamia tärkeimpiä ovat:

  • Laskun saaja
  • Laskun lähettäjä
  • Laskun maksutiedot
  • Laskun sisältötiedot eli mitä lasku sisältää?

Käyttämällä valmiita työkaluja, voi kuitenkin huoletta laskuttaa, koska usein järjestelmät huolehtivat pakollisten tietojen täyttämisestä puolestasi.

 

Laskupohja

Mikäli sinulla syntyy vähän laskuja voi sinulla olla käytössäsi manuaalinen laskupohja, jota täyttelet aina uuden laskun kohdalla.

Ilmaisia laskupohjia on ladattavissa internetistä ja niiden käyttö onnistuu helposti.

 

Laskutusohjelma

Usein kuitenkin on huomattavasti kustannustehokkaampaa ja helpompaa laskuttaa alusta alkaen laskutusohjelman avulla. Laskutusohjelmasta saat valittua yleiset toimitustavat, voit huolehtia laskun sisältövaatimuksista ja saat samalla myös myyntiraportit & myyntireskontran kaupan päälle.

Tutustu lisää: Visma Fivaldi

Laskutuspalvelut

On olemassa myös palveluita, jotka laskuttavat puolestasi. Näiden palveluiden etuna on se, että ne huolehtivat sisällöt, toimitukset jne. puolestasi. Usein kuitenkin on selvästi edullisempaa löytää toimiva järjestelmä, jolloin saat laskun summan itsellesi ilman komissioiden vähennyksiä.

Tutustu palveluumme tarkemmin täällä: Kirjanpito

 

Laskutus ja kirjanpito

Laskutus ja kirjanpito kulkevat tiukasti yhdessä. Kirjanpidossamme ylläpidämme ja päivitämme puolestasi myyntireskontraa.

Kirjanpidossa huolehdimme puolestasi myös myyntisaatavien kirjaamisesta luottotappioksi, mikäli et saa avoimeen saatavaan suorituksia eräpäivään mennessä.

Lue lisää: Kirjanpito, kirjanpitotietoa,Viivästyskorko

 

Verkkolasku

Verkkolasku on yksi suosituimmista laskun lähetystavoista nykyään. Verkkolaskun etuna on sen viiveettömyys ja edulliset kulut.

Käyttämällä verkkolaskutusta, laskut menevät nopeasti perille eivätkä katoa matkalla.

Ennen laskutusohjelman valintaa, kannattaa ehdottomasti tarkistaa, että järjestelmällä voi lähettää verkkolaskuja.

Tutustu myös:

Verkkolaskuosoite

Visma fivaldi

 

Laskujen toimitustavat

Laskuja voi lähettää verkkolaskujen lisäksi myös monella muulla tavalla. Suosituimpia lähetystapoja ovat kirjeposti, sähköpostilasku ja e-lasku.

Usein on tärkeä, että voit tarjota asiakkaille monta eri vaihtoehtoa, joista he sitten voivat valita itselleen parhaimman.

 

Laskututuslisä

Laskutuslisällä tarkoitetaan pientä summaa, joka lisätään laskulle laskutustavan mukaan. Tätä käytetään nykyään monesti kirjepostilla lähetettävissä laskuissa, joista syntyy lähettäjälle kuluja.

Ennen laskun pyytämistä, kannattaa varmistaa mahdollisen laskutuslisän suuruus. Näin vältät ikävät yllätykset laskulla.

 

Laskun maksuehto

Laskun maksuehto on yksi laskulla olevista tärkeistä tiedoista. Se kertoo, milloin lasku tulee maksaa.

Yleisin maksuehto on 14 vuorokautta, mutta yrityksillä on käytössään monia muitakin maksuehtoja.

 

Laskun eräpäivä

Laskun eräpäivä

Laskun eräpäivä on se päivä, jolloin lasku pitää viimeistään maksaa.

 

Maksamaton lasku

Maksamaton lasku

Maksamaton lasku aiheuttaa monesti ikävän yllätyksen, kun asiakas jättää laskun maksamatta. Me huolehdimme halutessasi tästä myös kirjanpidon yhteydessä.