Yrityksen arkeen on tarjolla paljon erilaisia palveluita ja työkaluja, jotka helpottavat yrittäjän omaa tekemistä ja parhaimmassa tapauksessa tekevät myös loppukäyttäjän eli asiakkaasi elämästä sujuvampaa. Jokaisessa palvelusuhteessa tulee jossain vaiheessa maksun aika ja tällöin maksutavat nouset keskustelussa esiin. Yksi nykyaikainen ja paljon käytettävä maksutapa on maksaminen erilaisten maksupäätteiden kautta. Tällä sivulla tutustumme tarkemmin yhteen suosituimmista käytössä olevista maksupäätteistä nimeltä zettle tai izettle.

Mikä on iZettle?

iZettle on lyhyesti tiivistettynä yksi käytössä oleva maksupääte, jonka avulla maksut liikkuvat nopeasti ostajan ja myyjän välillä ilman, että tarvitaan muita maksutapoja tai esimerkiksi käteistä.

Maksupäätteet ovat erinomainen tapa tarjota asiakkaalle sujuva ostokokemus maksua myöten ja samalla varmistaa itse riskitön maksujen saanti. Usein maksupäätteiden sijasta vaihtoehtoina onkin käteismaksu tai laskutus, joihin molempiin liittyy omat hyvät puolensa mutta myös paljon hallinnollista ja lisävaivaa aiheuttavaa työtäkin.

Olemme käyneet läpi maksupäätteiden toimintaa tarkemmin oheiselle sivullamme: Maksupääte

Miten iZettle toimii?

Maksupäätteiden ja tässä tapauksessa iZettlen toiminta perustuu siihen, että liikuteltavalla maksupäätteellä voi vaivattomasti tarjota asiakkaalle maksuvaihtoehtona luottokorttimaksut ja lähimaksut, jotka mahdollistavat nopean maksamisen ja samalla varmennetun rahan liikkumisen.

Maksupäätteen saa yhdistettyä bluetoothin avulla esimerkiksi iOS tai Android laitteeseen ja sen lisäksi järjestelmä tarvitsee vielä verkkoyhteyden.

Lisätietoa erilaisista tuotteista ja niiden teknisistä ominaisuuksista löytyy suoraan Izettlen sivuilta.

 

IZettle kirjautuminen

Kirjautuminen hallinta – ja raportointijärjestelmään tapahtuu täällä.

Izettle käyttöönotto

Tuotteen käyttöönottoon kannattaa käyttää aikaa ja tutustua ominaisuuksiin rauhassa. Lisäksi käyttöönottovaiheessa kannattaa ehdottomasti käydä myös kirjanpitäjän kanssa läpi, että olet aloittamassa maksupäätteen käytön. Näin voidaan miettiä kaikki asiat kirjanpidon osalta valmiiksi ja tiedät esimerkiksi sen, mitä sinun tulee toimittaa kirjanpitoon.

Izettle hinta

Maksupäätteiden hinnoittelussa voi olla eroja eri palvelun tarjoajan välillä mutta suurimmalta osin hinnoittelu perustuu samoihin muuttujiin. Hinnoittelu koostuu joko täysin maksuista perittyihin komissioihin tai sitten lisäksi saattaa olla laitteiden osalta hankintakuluja tai vaihtoehtoisia kuukausimaksuja

Izettlen hinnasto löytyy täältä.

Izettle hyödyt kirjanpidossa

Izettlen ja muiden vastaavien maksupäätteiden käytöstä on aiemmin mainitsemamme mukaisesti hyötyä niin yritykselle itselleen kuin loppuasiakkaallekin ja lisäksi kirjanpitoon saadaan raportit ja vaadittavat tiedot huomattavasti tehokkaammin. Tämä kaikki säästää myös kirjanpitoon menevää aikaa, tekee siitä luotettavampaa ja samalla säästää myös kirjanpidon kuluissa. Tästä johtuen suosittelemmekin lämpimästi maksupäätteiden käyttöä tilanteessa, jossa esimerkiksi käteismaksuja tulee paljon.

Lisäksi Izettle tarjoaa myös kattavat raportit myynnistä niin sisäiseen kehittämiseen (esimerkiksi myyjäkohtaiset raportit) kuin myös kokonaismyynnistä eri arvonlisäverokannoittain ja tuoteryhmittäin. Näin saat siis yrittäjänä nopeasti myös hyvät myyntiraportit kehittääksesi palveluita.

Autamme halutessasi tällaisten raporttien tulkinnassa ja tarjoamme vinkkejä toiminnan kehittämiseen liiketoiminnan lukujen valossa.

Kirjautuminen iZettlen raporttisivulla tapahtuu täältä.