Tällä sivulla tutustumme tarkemmin alennusten laskemista helpottavaan työkaluun nimeltään alennuslaskuri. Alennuslaskurin käyttö tulee ajankohtaiseksi esimerkiksi tilanteessa, jossa arvioit eri tuotteiden alennuksien antamista ja lopullisen hinnan muodostumista TAI vaihtoehtoisesti vaikkapa tilanteessa, jossa saat alennuskoodin tiettyyn tuotteeseen ja joudut pohtimaan tuotteen lopullista hintaa itseksesi.

Mikäli kaipaat apua hinnoittelussa tai alennusten suunnittelussa, niin autamme myös näissä asioissa asiakkaitamme. Ota siis rohkeasti yhteyttä esimerkiksi jättämällä yhteydenotto alla olevalla lomakkeellamme tai vaihtoehtoisesti soittamalla suoraan tiimillemme. Kerromme mielellämme tarkemmin lisää keinoista, joilla voimme auttaa niin kirjanpidon, verotuksen kuin vaikkapa juuri hinnoittelun kanssa.

Mistä löydän alennuslaskurin?

Kuten aiemmassa kappaleessa totesimmekin, alennuslaskurina toimii mainiosti myös tavallinen prosenttilaskuri, jossa on riittävästi ominaisuuksia ei tilanteiden ratkomiseen. Ohessa kaksi eri linkkiä alennuslaskurina toimiviin laskureihin, joiden avulla alennuksen laskeminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti.

LINKKI

LINKKI

Mikä on alennuslaskuri?

Alennuslaskurilla tarkoitetaan laskuria, jonka avulla hintojen muutoksia voi laskea nopeasti ja vaivattomasti. On hyvä huomata, että alennusten laskemisessa on kyse pohjimmiltaan kuitenkin tyypillisesti tavanomaisesta prosenttilaskusta ja tästä syystä alennuksen laskemiseen toimii monesti myös monipuolinen prosenttilaskuri.

Riihoksen oma maksuton ja helppokäyttöinen prosenttilaskuri löytyy oheisen linkin takaa: Prosenttilaskuri

Alennuslaskurin käyttö

Alennuslaskuria käyttäessäsi tarvitset pohjatietona tietyt lukuarvot. Pelkästään alennuksien laskemiseen kehitetyissä laskureissa on tyypillisesti seuraavia kenttiä:

  • Alennuksen prosentti
  • Alennuksen suuruus euroina
  • Tuotteen alkuperäinen hinta
  • Tuotteen alennettu hinta

Saadaksesi laskurista oikeita vastauksia, tarvitset kahta edellä mainittua lukua avoimille kentillä ja laskuri hoitaa loput.

Miten alennuslaskuri laskee tuotteen alennetun hinnan?

Alennuslaskuri käyttää laskennassa tavanonmaista prosenttilaskentaa ja otetaan esimerkiksi tilanne, jossa 100 euron tuotteesta tulee laskea 50 prosentin alennus. Tällöin laskurin käyttämä laskentakaava on hyvin yksinkertainen:

  • 50 % = 0,5
  • 0,5 * 100 euroa = 50 euroa

Uusi alennettu hinta on 50 euroa alennuksen suuruuden ollessa 50 prosenttia eli tässä tapauksessa 50 euroa.

Miten alennuslaskuri laskee tuotteen alkuperäisen hinnan?

Entä miten alennuslaskuri laskee / palauttaa alennetun tuotteen alkuperäisen hinnan?

Tietäessäsi edellisen kappaleen tuotteen alennusprosentin (50%) ja uuden alennetun hinnan (50 euroa) laskee alennuslaskuri alkuperäisen hinnan seuraavasti:

  • 50/0,5 = 100

Näin ollen tuotteen alkuperäinen hinta oli siis 100 euroa.

Voimmeko auttaa hinnoittelussa ja kirjanpidossa?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.