Verkkolasku

Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku on tavallinen lasku, joka lähetetään sähköisesti suoraan vastaanottajalle.

Miten voin lähettää verkkolaskun?

Verkkolaskun lähettämiseen tarvitaan työkalu, josta on yhteys verkkolaskun välittäjään. Näin ollen sinun kannattaa tarkistaa tämä ominaisuus laskutusohjelmaa valitessasi.

Mitä verkkolaskun lähetys maksaa?

Verkkolaskun toimituksesta vastaa toimittaja, joita on Suomessa useita. Lista yleisimmistä toimittajista löytyy täältä.

Laskun hinta muodostuukin toimittajan sekä käytössäsi olevan laskutusohjelman kautta mutta on tyypillisestä reilusti edullisempi kuin postitse laskun lähettäminen.

Miksi verkkolasku on suosittu vaihtoehto nykypäivänä?

Verkkolaskun lähettäminen on nopea ja vaivaton tapa. Se on vastaanottajalla hyvin nopeasti eikä sinun tarvitse erikseen nähdä vaivaa laskun postituksessa. Sähköinen lähetyskanava varmistaa sen, että mahdolliset ongelmat lähetyksessä tulee heti tietoosi, joten laskut eivät mene hukkaan tai jää matkalle tietämättäsi.

Tämä helpottaa myös laskun saajaa, koska laskujen käsittelyyn ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa ja ne ovat perillä hyvin nopeasti ja reilusti ennen eräpäivää. Näin laskun saaja voi unohtaa tilanteet, joissa lasku tulee paperiversiona vain päivää tai kahta ennen eräpäivää ja riski maksun myöhästymisestä ja viivästyskorosta kasvaa.

Verkkolaskuosoitteet

Mikäli asiakas ei itse muista ilmoittaa verkkolaskuosoitettaan tai haluat tarkistaa omat tietosi, niin löydät vaivattomasti verkkolaskuosoitteet täältä.

Lue myös tarkemmin verkkolaskuosoitteesta.

Lue lisää laskutuksesta ja kirjanpidosta