Mistä löydän laskutuspohjan?
Yksi yleisimpiä kysymyksiä laskutuspohjiin liittyen on se, että mistä löydän hyvän laskupohjan eri tiedostomuodoissa?
Olemme kooneet muutamia linkkejä sivullemme:
Mikä on laskupohja?
Laskupohja toimii erinomaisena apuna tilanteissa, joissa sinulla ei ole vielä käytössäsi erillistä laskutusohjelmaa tai vaihtoehtoisesti laskutuksen vähäisyyden vuoksi et aio edes hankkia erillistä laskutusohjelmaa, josta aiheutuu laskutuksen tarpeidesi vähäisyyden vuoksi vain lisäkuluja toimintaasi.
Laskupohja on siis tiivistäen eri muodoissa saatava tiedosto, jossa on koottuna laskun pakolliset tiedot lain ja säännösten mukaisesti esitettynä, joten voit laskua luodessasi vain täyttää omaan yritystoimintaasi ja myytävään tuotteeseen tai palveluun liittyvät tiedot sekä lähettää kyseisen laskun asiakkaallesi.
Milloin laskupohjaa voi käyttää?
Laskupohjaa voi käyttää laskuja luodessa, ellei laskun vastaanottaja tarvitse laskua esimerkiksi sähköisenä verkkolaskuna, jolloin erillisen yksittäisen manuaalilaskun lähettäminen voi koitua mahdottomaksi. Sen sijaan esimerkiksi sähköpostilla lähetettävät laskut on helppo luoda ja lähettää vain laskupohjaa käyttäen, mikäli niiden määrä ei ole merkittävä etkä halua sen vuoksi ottaa käyttöön erillistä laskutusohjelmaa.
Milloin laskupohjan käyttö ei ole mahdollista?
Mikäli laskun saaja haluaa verkkolaskuna laatimasi laskun, et selviä pelkällä laskupohjalla vaan tarvitset järjestelmän, jonka kautta lähettää lasku suoraan vastaanottajan sähköiseen osoitteeseen.
Laskupohjan pakolliset kentät
Laskupohjaa valitessa kannattaa ehdottomasti varmistaa, että pohjassa on valmiina kaikki pakolliset laskun tiedot. Pakollisten tietojen määrä eroaa eri tilanteissa mutta yhteistä on se, että tietyt perustiedot on joka tapauksessa oltava laskulla nähtävissä.
Esimerkkejä laskuilla olevista perustiedoista ovat muuan seuraavat asiat:
- Myyjän tiedot (esimerkiksi yhteystiedot, nimi, y-tunnus)
- Ostajan tiedot (esimerkiksi nimi)
- Laskulla laskutettavat tuotteet tai palvelut eriteltynä hinnoittain ja verokannoittain
- Laskun luomispäivät
- Laskun eräpäivä
Laskupohjan valinta?
Samoin kuin itse laskutusohjelman valintaan, niin myös laskupohjan valintaan kannattaa käyttää riittävästi aikaa varmistuaksesi, että laskupohjassa on ensinnäkin kaikki vaadittavat pakolliset tiedot ja lisäksi tiedostomuoto on sellainen, että osaat helposti muokata vaadittavia kenttiä. Yleisimmät tiedostomuodot ovat pdf, word ja excel.
Käymme seuraavaksi läpi mitä tyypillisempiä laskutuspohjan tiedostomuotoja on olemassa ja mistä löydät esimerkkejä tarjolla olevista maksuttomista laskutuspohjista kyseisissä muodoissa.
Laskupohja word
Ilmaisia laskupohjia on saatavissa eri muotoisena ja voit valita omien mieltymysten ja toiveidesi mukaisesti esimerkiksi laskupohjan word muodossa.
Ohessa linkkejä muutamiin word-muotoisiin laskupohjiin:
Word laskutuspohja toimii parhaiten niin, että lataat laskutuspohjan koneellesi ja tallennat sen sinne. Tallennuksen jälkeen pääset muokkaamaan vaadittuihin kenttiin omat tiedot ja sitten työ on valmis ja lasku kannattaa vielä muuttaa pdf-muotoiseksi ennen lähetystä eteenpäin. Näin laskun kentät tai tiedot eivät enää muutu vahingossakaan.
Laskupohja excel
Ilmaisia laskupohjia on saatavissa eri muotoisena ja voit valita omien mieltymysten ja toiveidesi mukaisesti esimerkiksi laskupohjan excel muodossa.
Ohessa linkkejä muutamiin excel-muotoisiin laskupohjiin:
Excel laskutuspohja toimii parhaiten niin, että lataat laskutuspohjan koneellesi ja tallennat sen sinne. Tallennuksen jälkeen pääset muokkaamaan vaadittuihin kenttiin omat tiedot ja sitten työ on valmis ja lasku kannattaa vielä muuttaa pdf-muotoiseksi ennen lähetystä eteenpäin. Näin laskun kentät tai tiedot eivät enää muutu vahingossakaan.
Laskupohja pdf
Ilmaisia laskupohjia on saatavissa eri muotoisena ja voit valita omien mieltymysten ja toiveidesi mukaisesti esimerkiksi laskupohjan pdf-muodossa.
Ohessa linkkejä muutamiin pdf-muotoisiin laskupohjiin: