Oikein ja asianmukaisesti tuotetun kirjanpidon pohjalta saa paljon erilaisia raportteja ulos, jolloin niistä saatujen arvojen pohjalta on mahdollista johtaa yritystä luotettavammin ja toisaalta myös verrata toimintaa saman toimialan yrityksiin.

Tällä sivulla tutustumme tarkemmin yrityksen taseesta tehtävään tulkintaan ja laskentaan, kun käymme läpi termiä taseen loppusumma.

Mikä on taseen loppusumma?

Jotta voi ymmärtää taseen loppusumman antaman arvon, on syytä varmistua ensin siitä, että ymmärtää erot tuloslaskelman ja taseen välillä.

Niistä voit lukea tarkemmin oheisten linkkien kautta:

Tuloslaskelma

Tase

Taseen loppusumma tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että lasketaan yhteen yrityksen vieras pääoma ja oma pääoma. Näin ollen toisin sanoen taseen loppusumma kuvaa yritykseen sitoutuneen pääoman määrää.

Mikäli tarvitset apua taseen loppusumman laskemisessa, niin ota yhteyttä tiimiimme tai jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää kuinka voisimme auttaa.

Miten voin tarkistaa taseen loppusumman?

Taseen loppusumman voi tarkistaa yrityksesi taseesta, jonka saat kirjanpitäjältäsi.

Miten voin laskea taseen loppusumman?

Taseen loppusumman laskeminen näy nopeasti ja helposti. Sinun tarvitsee vain saada käsiisi yrityksesi viimeisin ajantasainen tase, josta löydät yrityksen varat listattuna vastaava puolelle.

Voit myös laskea yhteen oman ja vieraan pääoman, jotka ovat listattuna taseen vastattavaa puolelle.

Mitä taseen loppusummasta voi päätellä?

Taseen loppusumma kertoo yritykseen sitoutuneen pääoman määrän eli se kertoo yrityksen varallisuudesta. Liiketoiminnan kasvaessa taseen loppusumma kasvaa ja toimialojen välillä on merkittäviäkin eroja sitoutuneen pääoman määrällä.

Tyypillisiä toimialoja, joissa on paljon pääoman tarvetta myös taseen pääomat ovat isoja. Esimerkki tällaisesta toimialasta löytyy esimerkiksi teollisuudesta.

Tutustu myös

Voimmeko tehdä tarjouksen kirjanpitopalveluistamme?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.