Mikä on lomanmääräytymisvuosi? Entä mitä eroa on lomanmääräytymisvuodella ja lomanmääräytymiskuukaudella? Muun muassa näitä kysymyksiä selvitämme tarkemmin tällä sivulla.
Huomaathan, että asiakkaanamme autamme sinua myös palkanlaskennassa ja esimerkiksi vuosilomien laskennassa. Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella tai ota suoraan yhteyttä tiimiimme, niin kerromme lisää palveluistamme sekä siitä, kuinka voisimme auttaa!
Mikä on Lomanmääräytymisvuosi?
Mistä on siis kysymys puhuttaessa lomanmääräytymisvuodesta? Lomanmääräytymisvuosi on yksinkertaisesti ajanjakso, jonka ajalta lasketaan vuosittain vuosilomalain mukaisten vuosilomapäivien kertyminen ja lopullinen lukumäärä. Lomanmääräytymisvuosi on ajanjaksona 1.4-31.3 välinen aika.
Mikä on Lomanmääräytymiskuukausi?
Edellisessä kappaleessa selvitimme mikä on lomanmääräytymisvuosi mutta mikä on sitten lomanmääräytymiskuukausi? Lomanmääräytymisvuosi koostuu kuukausista, joiden aikana tehty työaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon vuosilomalain mukaisia lomapäiviä kultakin kuukaudelta kertyy. Lomanmääräytymiskuukausi on lain mukaisesti kuukausi, jonka aikana työ – tai virkasuhteessa työtä tekevälle henkilölle on kertynyt vähintään 14 työpäivää tai 35 tuntia työtä.
Loman määräytyminen yleisesti
Kuten aiemmissa kappaleissa kerroimme, vuosiloma määräytyy lomanmääräytymisvuoden aikana ja sen määrä riippuu lomanmääräytymiskuukausien aikana tehdyn työajan tai työpäivien määrästä.
Tutustu tarkemmin vuosilomalain säädöksiin myös oheisella sivullamme: vuosilomalaki
Mistä apua vuosilomalain tulkintaan?
Autamme asiakkaitamme kirjanpitopalvelun lisäksi mielellämme myös palkanlaskennassa ja/tai vuosilomalain tulkintojen neuvonnassa. Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme mielellämme lisää.