Oletko etsimässä kirjanpitäjää tai tilitoimistoa ensimmäistä kertaa uudelle yrityksellesi vai oletko kenties pohtimassa tilitoimiston vaihtoa?
Molemmissa tapauksissa vertailua kannattaa tehdä monesta näkökulmasta, joista hinta on varmasti yksi päätöksenteon kannalta merkittävimmistä. Kannattaa kuitenkin käyttää enemmän aikaa kokonaisuuden vertailuihin ja ennen kaikkea ennen kilpailutusta tehdä päätös siitä, että mitä oikeasti kaipaat tilitoimistolta? Kaipaatko vain teknistä kirjanpidon apua vai kenties kokonaisvaltaista neuvomista arjessasi eteen tulevista asioista?
Tällä sivulla käymme tarkemmin läpi asiaa hinnoittelun näkökulmasta ja ennen kaikkea kiinteän kirjanpitopalvelun hinnoittelun etuja.
Vastaamme muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitä kiinteä hinta tarkoittaa ja miten se lopulta muodostuu? Kuka tekee päätöksen käytetäänkö kiinteää vai joustavaa hintaa?
Tervetuloa tutustumaan aiheeseen tarkemmin!
Mitä kirjanpidon kiinteällä hinnoittelulla tarkoitetaan?
Oletko törmännyt termiin kiinteä hinta mutta et ole varma, mitä sillä tarkoitetaan? Ei huolta, sillä selvennämme asiaa seuraavaksi yleisellä tasolla.
Kiinteällä hinnoittelulla tarkoitetaan sopimusta, jossa hinta on joustavasta eli työmäärästä riippuvaisesta hinnoittelusta poiketen sovittu jo etukäteen. Toisin sanoen tiedät siis jo etukäteen normaalitilanteessa jo tulevan laskun suuruuden.
Tullessasi asiakkaaksemme katsomme yhdessä tilanteesi ja toiveidesi pohjalta teemme sopimuksen, joka vastaa sen hetkistä tarvettasi.
Ota rohkeasti yhteyttä tiimimme, niin kerromme lisää ja teemme sinulle tarjouksen palveluistamme!
Kenelle kiinteä hinnoittelu sopii?
Kiinteä hinnoittelumalli sopii yleisesti tilanteessa, jossa haluat ennakoida kirjanpidon kustannukset etukäteen ja haluat välttää yllätyksiä laskutuksen osalta. Tämä helpottaa suunnittelemaan toimintaa ja ennakoimaan eri kuukausien mahdollisia tulojen vaihteluita tämän yksittäisen kulun pysyessä vakiintuneena.
Onkin tärkeää huomioida erikseen, että kiinteä hinta ei siis välttämättä ole se edullisin muoto. Onkin kuitenkin miestämme tärkeää, että sinulla on asiakkaanamme mahdollisuus valita juuri sinulle sopiva hinnoittelumalli.
Mitä kiinteään hintaan kuuluu?
Kiinteän hinnoittelun sopimukset voivat poiketa paljonkin ja kannattaa aina miettiä itselle parasta ratkaisumallia. Tämän osalta ei ole siis vain yhtä vakiintunutta mallia vaan asia kannattaa aina tarkistaa erikseen tapauskohtaisesti.
Kiinteä hinta pitää usein sisällään muun muassa seuraavia asioita:
- Kuukausittainen kirjanpitotyö (sis. tositteiden, kuten esimerkiksi laskujen ja kuittien käsittely)
- Arvonlisäverotus (esimerkiksi arvonlisäveroilmoitus)
- Kuukausiraportointi (esimerkiksi tuloslaskelma)
- Sähköinen kirjanpito (tutustu myös: Visma Fivaldi)
Tiimimme kertoo mielellään meidän tarjouksemme kirjanpitopalvelumme osalta.
Milloin kiinteä hinnoittelu ei ole paras ratkaisu?
Entä onko kiinteä hinta aina juuri sinulle paras ratkaisu? Ei välttämättä ole. Perustelemme asiaa seuraavaksi hieman tarkemmin.
Kiinteä kirjanpidon hinnoittelu ei välttämättä ole paras ratkaisu, mikäli yrityksesi aktiivisuus elää paljon kuukausien välillä. Tällöin kokonaiskulusi vuodessa voivat olla isommat kuin joustavan hinnoittelun kautta. Toisaalta tällöin tiedät kuitenkin jo etukäteen kulujen kokonaistason.
Tämän teeman osalta ei olekaan siis vain yhtä oikeaa vastausta.