Tällä sivulla käymme tarkemmin läpi yhdistyksen tilinpäätökseen liittyviä käytännön kysymyksiä, joita kohtaamme asiakkaidemme kanssa arjessa. Yleisimmät kysymykset liittyvät usein käytännön järjestelyihin niin kirjanpidon kuin tilinpäätöstyön osalta. Kenen tuo työ kannattaa tehdä yhdistyksen itsensä vai kenties tilitoimiston?

Tutustu kysymyksiin tällä sivulla TAI ota suoraan yhteyttä meihin, niin kerromme lisää! Tavoitat tiimimme oheisen sivun yhteystietojen kautta tai jättämällä yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeellamme.

Mitä tarkoittaa Yhdistyksen tilinpäätös?

Ennen kuin syvennymme tarkemmin käytännön kysymyksiin, niin vahvistetaan vielä mitä tarkoitetaan yhdistyksen tilinpäätöksellä.

Yhdistyksen tilinpäätös tarkoittaa siis yhdistyksen tilikauden ajalta koottua tilinpäätöstä, jonka sisällöstä on säädetty erikseen muun muassa yhdistyslaissa, joka löytyy täältä.

Voiko Yhdistyksen tilinpäätöksen tehdä itse?

Mikäli yhdistyksessä on kirjanpidon osaamista, niin myös tilinpäätöksen tekeminen itse on mahdollista. Kirjanpidon ja tilinpäätöstyön ulkoistamiseen liittyy kuitenkin paljon etuja, joista ohessa muutamia listattuna:

  • Kirjanpidon oikeellisuus ammattilaisten tekemänä
  • Ammatikseen kirjanpidon työtä tekevä kirjanpitäjä osaa myös neuvoa vähennysten ja muiden erityistilanteiden osalta laajemmin ja kattavammin
  • Yleinen kustannustehokkuus ja yhdistyksen oman ajankäytön tehostus, kun kirjanpidon tai tilinpäätöstyön ajan voi käyttää muualle

Yhdistyksen tilinpäätöksen pakolliset tiedot

Meiltä tiedustellaan usein mitä yhdistyksen tilinpäätöksen pitäisi sisältää?

Vastaus on kirjanpitolain mukaan yksiselitteinen, sillä lain mukaisesti tilinpäätöksen tulee sisältää kirjanpidon raporteista tuloslaskelman, taseen sekä niiden mukana toimitettavat liitetiedot. Huomionarvoista on myös se, että niissä tulee esittää myös edellisen tilikauden aikaiset aiemmassa tilinpäätöksessä esitetyt vertailutiedot.

Milloin Yhdistyksen tilinpäätös tulee tehdä?

Yhdistyksen tilinpäätös tehdään aina tilikauden päätyttyä ja se tulee saattaa valmiiksi sekä toimittaa eteenpäin neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymispäivästä.

Kuka voi auttaa Yhdistyksen tilinpäätöksessä?

Mikäli yhdistys on itse huolehtinut kirjanpidosta tilikauden aikana, niin ulkopuolinen tilitoimisto voi auttaa tilinpäätösvaiheessa.

Otathan siis rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää meistä ja keinoistamme auttaa tilinpäätöksen teossa. Voit jättää helposti yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella tai vaihtoehtoisesti ottaa suoraan yhteyttä tiimiimme, niin kerromme mielellämme lisää!

Yhdistyksen tilinpäätöksen hinta?

Yleisesti ottaen tilinpäätöksen työmäärään ja siitä aiheutuvaan kuluun vaikuttaa eniten se, missä tilanteessa yhdistyksen päättyneen tilikauden aikainen kirjanpito on tilinpäätöstyötä aloitettaessa. Kohtaamme arjessa paljon tilanteita, joissa kirjanpito on hoidettu erinomaisella tarkkuudella tilikauden aikana kirjanpitovelvollisen omasta toimesta. Tällöin tilinpäätöstyötä on nopea ja vaivaton viedä eteenpäin ja hintakin pysyy hyvin maltillisena.

Mikäli taas tilikauden aikainen kirjanpito on puutteellista, joudutaan tilinpäätösvaiheessa ensin oikaisemaan ja täydentämään kirjanpitoa ajantasalle ennen kuin voidaan keskittyä varsinaiseen tilinpäätöstyöhön.

Mikäli kaipaat apua yhdistyksen tilinpäätöksen teossa, niin autamme mielellämme. Jätäthän yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeellamme TAI voit ottaa myös suoraan yhteyttä tiimiimme, niin kerromme lisää keinoistamme auttaa.

Tärkeitä linkkejä yhdistyksen kirjanpitoon liittyen

Jätä tarjouspyyntö, niin otamme pian yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.